Meniu Închide

Legea Ritmului

     “Totul se scurge inlauntru sau inafara; orice lucru are durata sa; totul evolueaza, apoi degenereaza; balansul pendulei se manifesta in totul: masura oscilatiei sale la dreapta este asemanatoare cu masura oscilatiei de la stinga. Ritmul este constant.”

     Acest principiu implica adevarul ca in orice lucru se manifesta o miscare inainte si inapoi, o miscare asemanatoare unei pendule, ceva asemanator unei maree suitoare si coboritoare, a unei mari pline si a unei mari scazute. Aceasta miscare de plecare si venire se produce intre doi poli.

     Este totdeauna o reactiune si o actiune, un progres si un recul, un maximum si un minimum. Tot asa este pentru toate elementele universului: sori, lumi, oameni, animale, spirit, energie, materie.

     Cei care se polarizeaza ei insisi la polul dorit si ca si cind ar refuza sa participe la oscilatia de retur. Ei se mentin ferm in pozitia polarizata si obliga pendulul mental sa execute oscilatia de retur in planul inconstient. Toti indivizii care au atins un anumit grad de stapinire personala, lucreaza mai mult sau mai putin inconstient si nelasindu-se afectati de starile lor mentale negative si ale spiritelor lor, ei aplica legea neutralizarii.

     Aplicatiile acestui principiu este cheia stapinirii acestor oscilatii ritmice ale sentimentelor; aceasta va permite sa se cunoasca mai bine si va inlatura ca sa fie tirit de aceste fluxuri si refluxuri succesive.

    Vointa este superioara manifestarii constiente a acestui principiu, desi principiul insusi ar fi indestructibil.

     Principiul ritmului se leaga strins de principiul polaritatii.Ritmul se manifesta intre cei doi poli a caror existenta ne-a aratat-o principiul polaritatii.

     Este totdeauna o actiune si o reactiune, o ridicare si o coborire in toate fenomenele universului.

     Un repaos absolut nu exista, dar nici oprire completa a intregii miscari.

     Asadar toate miscarile sint supuse ritmului. Principiul este de o aplicare universala.

   Se amesteca in operatiunile sale o lege care este cunoscuta sub numele de legea compensatiei. Unul dintre sensurile numeroase ale cuvintului “a compensa” este “a contrabalansa”,maniera oscilatiei la dreapta est asemanatoare masurii oscilatiei la stinga si ritmul este constant.

   Daca pendulul nu are decit o slaba oscilatie intr-o directie, el nu va avea decit o oscilatie similara in cealalta directie. Din contra, o lunga oscilatie intr-o parte va determina tot o lunga oscilatie in cealalta parte.

    Ridicindu-ne pe planul superior al eului, multe lucruri care ajung la acei ce locuiesc in planul inferior pot fi evitate.