Meniu Închide

Lecţiile de viaţă şi Copilul interior

copilul interior     

          De fapt ce sunt aceste Lecţii despre care tot auzim? Aproape în fiecare articol postat de noi este menţionată această frază.

     Mai exact este vorba despre experienţă şi desăvârşire spirituală. Despre perfecţionarea caracterului spre a trece pe un nivel superior de înţelegere asupra vieţii. Precum un copil care creşte şi devine adult. Sunt etape ale existenţei noastre prin care trecem.

     Fiecare ca spirit individual acumulează de-a lungul vieţilor, atât pe planeta aceasta cât şi pe celelalte, fel şi fel de experienţe. Acestea te definesc în mare parte pe tine. Arată ceea ce eşti şi tendinţele pe care le ai.

     Fiecare în interiorul lui are o tendinţă. O tendinţă ce-i formeză automat şi un destin. Iar pentru împlinirea dorinţelor inimii şi ale Sinelui mai exact ai nevoie să întelegi/înveţi nişte lucruri pentru a ajunge acolo unde ţi-ai propus.

    Noi aici ne referim la dorinţele cele mai profunde ale sinelui, din inimă, nu la iluziile dualităţii. Putem să luăm totul în existenţă ca fiind ceva de învăţat.

     Însă noi ne referim strict la nivel local, aici pe Pământ. De ce? Pentru că este o dimensiune mai densă şi suntem căzuţi în dualitate. Astfel uităm că suntem Sinele şi ne confundăm cu numele şi forma dualităţii. Cu acest Corp-Minte. Mai mult, aici avem percepţia timpului liniar. Vedem în trecut, prezent şi viitor. Asta face posibilă credinţa existenţei unui început şi sfârşit. În realitate viaţa este eternă, nu are început şi sfârşit, dar aici în dualitate o vedem cu început şi sfârşit, o vedem duală, ne vedem în oglindă şi ne vedem separaţi de sursă. Asta ne permite să ne Cunoaştem pe Sine, de fapt cine suntem în calitate de Co-Creatori Conşntienţi.

     Nimic nu este întâmplător, totul se mişcă într-o anumită sincronicitate. Din acest motiv şi tu ai un scop aici pe Pământ şi un motiv pentru care citeşti acest articol.

     Dar care este acest scop şi care sunt lecţiile?

     Aici este vital ca fiecare să se cunoască pe sine. Cine este, de unde vine şi de ce a venit mai exact. Sunt unii care au venit doar în vizită pe aici. Alţii au un plan de existenţă stabil. Alţii sunt prinşi în ciclul acesta al reîncarnărilor de mii de ani şi nu mai ştiu cum să iasă din el. Alţii au venit doar să ardă karma de neam şi să ridice vibraţia planetei. Toate acestea le-am întâlnit în analiza amprentei energetice. Fiecare este unic. Nu putem să dăm o dogmă şi o credinţă absolută precum „Gata! Totul este aşa cum zicem noi, nu există altceva peste”.

     Dcaă eşti tensionat şi nefericit poate să-ţi fie o lecţie. Lecţiile se duc şi sub formă de oglinzi pe ceilalţi. Tot ceea ce ne împiedică să ne cunoaştem sinele real devine o lecţie de viaţă care trebuie depăşită. Aici este o întreagă filozofie despre cum se aleg, cum le depăşim şi cum se manifestă. Noi avem mai multe articole aici cacre vă pot ajuta, precum SincronicităţileA judecaSacrificiul de “Sine”Oglinzile, Ispitele şi multe altele în secţiunea articole din meniul principal.

     Venim la întrupare într-un corp şi într-un moment cu care rezonăm. Totul se mişcă într-o anumită sincronicitate. Karma de neam este folositoare evoluţiei noastre de multe ori. Alteori ne poate îngreuna puţin. Depinde de la caz la caz.

     Alt motiv al supraaglomerării Pământului este volumul mare de informaţie şi posibilitatea învăţării lecţiilor mai rapid. Într-un timp scurt şi la obiect (vezi aici articolul cu Cosmologia Mayaşa). Volumul mare de informaţii şi evoluţia tehnologiei îţi permite să înveţi mai uşor lecţiile.  „În epoca informaţiei ignoranţa este o alegere.” Deepak Chopra

     Cât de repede evoluezi depinde de pricepere, dorinţa inimii, cunoaştere, voinţă, îndrumătorii pe care îi ai, familia de suflete etc. Sunt o multitudine de factori.

     Planeta ştie cum să te menţină în iluzia dualităţii ca să-ţi înveţi lecţiile. Oamenii mulţumesc cerului şi ghizilor pentru ajutor dar câţi mulţumesc planetei pentru că susţine acest proces de evoluţie.

     Când căutăm răspuns la întrebarea „de ce se întamplă un lucru”, ne ducem cu gândul la o karmă din trecut dar există mai multe explicaţii la acest „de ce” precum:

  • De ce din perspectiva unde vrea sinele să te ducă în viitor

  • De ce pe planul existenţial

  • De ce din perspectiva karmei de neam

  • De ce din perspectiva alimentaţiei

     Sunt fel şi fel de De ce-uri cu răspunsuri în funcţie de perspectivă.

     Adevărul este că la întrebarea „de ce” nu avem un răspuns absolut. Cu cât ne ducem mai adânc în această întrebare, cu atât aflăm mai multe informaţii şi mai multe, până ajungem la însăşi sursa creaţiei. Eternul A Fi. Totul se mişcă într-o anumită sincronicitate şi viaţa le aranjează în aşa fel încat totul să rămână în echilibrul lui „A Fi”.

Dar Copilul Interior?

     Copilul interior este chiar Sinele din inima noastră. Noi suntem de fapt copilul interior care se joacă. Doar că ne aflăm în această dimensiune să învăţăm ce este răul şi binele ca să ştim cum să ne jucăm corect şi să devenim Co-Creatori Conştienţi.

În Concluzie

     Noi suntem Sinele care materializează în lumea aceasta. Majoritatea oamenilor sunt căzuţi în dualitate, au uitat cine sunt, astfel că şi-au tras fel şi fel de karme şi lecţii de viaţă. Soluţia optimă este înţelegerea lecţiilor şi coborârea înapoi în inimă unde se află Sinele. Aceasta este calea Dharmică. De acolo începem să materializăm în armonie cu viaţa şi cu sinele. 

     În continuare pentru o cunoaştere de sine mai bună, pentru înţelegerea lecţiilor de viaţă şi depăşirea lor, vă punem la dispoziţie întregul site cu toate informaţiile, împreună cu serviciul nostru analiza amprentei energetice.

Vă mulţumim şi Vă iubim 😀❤️