Meniu Închide

Bioenergia

bioenergie

     Bioenergia sau energia viului. De fapt, ce vrea să ne spună această cunoaştere este că totul în jurul nostru este energie şi informaţie. Inclusiv noi. Aceasta înseamnă că tot ceea ce gândim, simţim şi intenţionăm devine o informaţie care formează un program, care la rândul lui formează un destin cu consecinţele lui.

     Dacă mă uit la un pahar cu apă şi imprim în el gânduri de iubire, ură, gelozie, beatitudine… atunci apa îşi poate schimba structura, gustul şi chiar culoarea. Asta se întâmplă cu orice obiect şi cu orice om, plantă sau animal. Ai influenţă asupra lucrurilor mai mult sau mai puţin, în funcţie de evoluţia ta ca spirit.

     Trebuie să nu uităm că există o singură conştiinţă. Noi suntem sinele, totul este sinele. Ce gândim, simţim, emitem se întoarce automat la noi fiindcă tot spre noi direcţionăm de fapt.

     Cum am discutat în articolul despre Corpurile Subtile, suntem înconjuraţi de Aură. În această aură a noastră se află majoritatea informaţiilor despre noi, precum ce am fost în alte vieţi, ce încărcătură karmică avem de la familie, starea de sănătate etc. Această structură ne formează nouă prezentul şi predispoziţia de viitor.

     Sunt mulţi oameni mai sensibili care se pot uita în câmpuri/aură şi au capacitatea să scoată informaţii de acolo, precum alte vieţi, karma de neam, predispoziţii de viitor, probleme medicale etc. Important este ce Cunoaştere ai ca să poţi descifra ceea ce vezi. Poţi avea capacităţi dar trebuie să ai şi cunoaşterea lucrurilor şi a sensului acestora. Altfel, vezi ceva şi nu poţi interpreta complet decât cu ceea ce crezi tu că este. Spre exemplu, nu o să poţi vedea Merkaba la cineva care o are dacă nu ai habar despre ea.

     Această capacitate de a vedea în câmpurile omului nu este o super putere pe care o au doar câţiva “aleşi”. Sunt multe persoane cu aceaste capacităţi. Unii o fac instinctual, alţii conştient. Ea se dezvoltă din mai multe motive. Poţi să te naşti direct cu ea moştenită din alte vieţi, o poţi moşteni pe karma de neam, poţi să-ţi dereglezi câmpurile de la droguri sau alcool şi să ajungi mai sensibil, sau o cale mai sănătoasă prin care îţi poţi dezvolta această capacitate este meditaţia. O tehnică bună este intrarea în Spaţiul Sacru al Inimii şi de acolo scoţi informaţiile pe care le cauţi. Aici Link cu Meditaţia.

     Este important să ai o etică spirituală a lucrurilor. Să cunoşti nişte legi. Când ai voie să intervii, când nu ai voie, dacă un om trebuie vindecat sau dacă nu, astfel încat totul să fie în acord cu sinele. Spre exemplu, dacă sari pe cineva să-l manipulezi şi să-i impui sistemul tău de credinţe că ştii tu cum este mai bine şi că are nevoie să se vindece…nu o să-ţi atragi decât nişte jigniri şi o karmă pe umeri. Fiecare are momentul lui când trebuie să se trezească şi în ce fel. Trebuie să fie în acord cu sinele. De altfel, şi trimisul de energie superioară unui om îi poate face rău deoarece îi accelerează karma şi se loveşte de ea şi rămâne şi fără lecţie învăţată. Mulţi se trezesc cu aceste capacităţi, fac abuz de ele şi nu ajung decât să sufere de pe urma consecinţelor venite din lipsa cunoaşterii de sine. Este ca şi cum cineva fără permis se urcă într-un Ferrari. Normal că se simte zeu şi probabil alesul lui Dumnezeu. Însă realitatea dură o să-l ducă direct într-o mare groapă. 

     Pe lângă asta nu poţi să te foloseşti, după cum am spus, de capacităţi spre a manipula oamenii sau să demonstrezi că sunt reale dacă omul nu a ajuns la nivelul de evoluţie la care le poate integra. Deci, dacă vine cineva la tine şi spune „Ia mă, hai arată-mi tu mie că este adevărat ce zici!” atunci poţi cădea într-o mare ispită (vezi articolul cu Ispita). Este precum povestea cu baştinaşii care nu vedeau vaporul din faţa lor. Trebuie să existe un nivel adecvat pentru a vedea nişte lucruri. Poţi arăta oamenilor pregătiţi asta. Dar unora mai bine le zici pass ca să nu ajungi în zona de manipulare şi să le influenţezi tot sistemul de credinţe. Astfel o să te divinizeze în loc să te înţeleagă.

     Astfel, orice intenţie, sentiment, gândire împotriva sinelui şi a vieţii, automat se întoarce împotriva noastră. Atât timp cât creăm din creier suntem prinşi în ciclul karmic. Creaţia din minte dă naştere la karma iar creaţia din inimă te menţine în dharma. Când începem să creăm din inimă ne aflăm în acord cu viaţa, cu sinele şi dam naştere la lucruri armonioase. Ne aflăm pe calea de mijloc şi în virtute. Indiferent că este karma pozitivă sau negativă, ea tot karma se numeşte. Tot secretul este să cobori din minte în inimă şi să începi să dai naştere de acolo.

     Orice intenţie, gând, sentiment, emoţie dacă se împotriveşte iubirii/sinelui/vieţii ne poate provoca boală şi suferinţă. Pentru a ne elibera de boală trebuie să-i înţelegem mesajul şi lecţia. Tot ceea ce ne separă de Sine devine o lecţie de viaţă pentru noi. Aceste informaţii le găsim şi în karma de neam, şi în karma noastră din alte vieţi, şi în câmpurile unei locaţii sau ale unui obiect. Se găseşte oriunde. Important este să trăieşti tu în armonie cu viaţa astfel încat să poţi trece peste. 

     Alt factor important care influenţează câmpurile este alimentaţia. Şi aceasta tot informaţie este. Ceea ce mănânci îţi poate influenţa realitatea care te înconjoară. Gândurile, sentimentele şi emoţiile oamenilor din jurul nostru sau din anumite obiecte ori locaţie îţi pot influenţa starea şi realitatea. Dacă nu trăieşti conştient poţi pica uşor în plasa lor.

     Conştientizarea problemei devine cea mai eficientă formă de vindecare pe care o poate face oricine. Viaţa îţi oferă mesaje pentru a vedea cauza şi soluţia problemei prin fel şi fel de situaţii. Rude, prieteni, afişe publicitare sau terapeuţi. Noi, în analiza amprentei energetice, cel mai important aspect pe care ne axăm este conştientizarea problemei şi a lecţiei de viaţă. Aici deja o marte parte din procesul de vindecare s-a produs.

     Compătimirea nu poate aduce prea multe rezolvări. Deoarce prin compătimire oarecum devin de acord cu celalalt, îi trăiesc suferinţa dar nu ofer şi soluţia de vindecare. Asta pentru că este posibil să nu o ştiu. Iar asta nu face decât să preiau de la el informaţia/energia şi să sufăr degeaba (vezi aici articolul cu milă vs. compasiune). Trebuie să existe şi clarificarea situaţiei pentru a te elibera de problemă. Altfel, dacă te trezeşti dând sfaturi aiurea, nu faci decât să-ţi iei pe umerii tăi nişte probleme inutile.

     Poţi prelua o parte din karma celuilalt şi să o rezolvi împreună cu el. Există poveşti cu diverşi guru/învăţători care au preluat karma discipolilor pentru a o arde împreună. În cartecu Autobiografia lui Yogananda explică acest proces.

     Pentru a vindeca un lucru trebuie să-l vezi mai întâi greşit. Ori tu dacă vezi toată viaţa în roz, atunci ce poţi să vindeci? Nu ai cum, pentru că nu vezi ceva greşit şi nu consideri că ceva trebuie îndreptat. Ca să vindeci ceva trebuie să vezi acel ceva că este greşit şi provoacă suferinţă. Acel ceva greşit se oglindeşte în oameni şi în problemele din jurul tău. Este chiar oglinda noastră. Interiorul nostru este în exterior. De fapt, tot ce ai de făcut este să te birui pe tine şi problemele tale. Atunci se rezolvă situaţia cu adevărat şi în exterior. Cum eşti în interior asta vezi şi în exterior. Joe Vitale – Zero Limite. O carte de top pe partea de vindecări.

     Când există dorinţa interioară a inimii de schimbare apare şi soluţia. Trebuie doar să fii atent la ea şi să-ţi urmezi sinele. Problema nu vine doar să te dărâme, ci ca să te ridice la un alt nivel de conştienţă. La fel şi rezolvarea ei. Nu rezolvi problema şi te întorci unde erai înainte, ci o rezolvi când urci peste ea. Aceasta se întâmplă când îţi înţelegi mesajul şi îţîi inveţi lecţia.

    Ei bine, când ne aflăm într-un trup, toţi avem o oarecare karmă de neam, de familie şi nişte lecţii de învăţat. Este uşor să răspundem la întrebarea „de ce mi se întamplă asta?” din perspectiva karmei de famile şi să dăm vina pe neam. Dar trebuie să ne uităm să vedem care este ţinta noastră. De ce suntem aici pe pământ, ce avem de învăţat. Karma de neam nu face altceva decât să ne înveţe cum să ajungem acolo. Este precum o piatră neşlefuită pe care noi trebuie să o transformăm în diamant. Este fix darul de care avem nevoie spre a ajunge unde ne-am propus. Este un potenţial care trebuie valorificat. În articolul cu Sacrificiul de „Sine” am dat şi câteva detalii.

     Fiecare terapeut vede lumea din perspectiva lui. Vede anumite probleme şi are soluţii pentru ele. Fiecare este unic. La fel şi Maeştrii Înălţaţi. Cine a meditat cu energia lor ştie că este diferenţă de exemplu între Tara, Saint Germain, Iisus, Maria Magdalena etc. Fiecare este unic şi se remarcă cu ceva. Nu există terapeutul perfect, ideal. Fiecare trebuie să-şi aleagă pe cineva cu care rezonează din inimă. Acela îl poate ajuta şi îndruma.

     Tehnici de vindecare şi terapie sunt multe. Avem şi noi o tehnică explicată aici.

     Unii „terapeuţi”-vrăjitori iau energia negativă şi o aruncă pe animale sau o pun în plante ori pe alt om. Acesta nu este un mod etic, spiritual şi armonios. Ideal este să cureţi energia prin iubire şi înţelegerea problemei pentru a se rezolva cu adevărat. Altfel, aceasta se duce mai departe tot pe tine în viitor sau pe copiii tăi.

     Aşa şi aparatele moderne de bioenergie. Ele doar te menţin bătând pasul pe loc decât să te facă să conştientizezi problema şi să o rezolvi. Uneori este de mare folos, dar trebuie să fim conştienţi ăa problema trebuie rezolvată pornind de la cauză, nu doar la suprafaţă.

     Utilizarea unor cunoştinţe ezoterice în scopuri egoiste se poate numi vrăjitorie. Acestea nu fac decât să-ţi atragă pe umerii tăi plăţi karmice pentru ceea ce ai făcut din cauza egoismului tău şi a lipsei de asumare a propriei cruci/karme.

     Nu există magie neagră sau magie albă. Este vorba despre om, cât de trezit spiritual este şi cât de conştient de acţiunile sale. Cineva cu capul pe umeri nu o să se apuce să atace pe cineva aiurea ştiind că i se întoarce împotriva lui. Există ciclul de creştere şi ciclul de distrugere. Mulţi consideră ciclul de distrugere ca fiind ceva rău şi demonic. De fapt, întreaga viaţă se află în sincronicitate. Când vrem să răspundem la întrebarea „de ce?” ne ducem din ce în ce mai adânc până ajungem la însăşi sursa creaţiei ca fiind motivul suprem.

     Este vorba de măiestria, echilibrul a da şi a primi, de trăirea în armonie cu viaţa, de cât de bine ştiu să măiestresc energia şi să trăiesc în armonie. Din acest motiv ne aflăm aici, să învătăm. Dacă eu judec un lucru ca fiind greşit trebuie să fiu stăpân peste acel ceva şi să-l înţeleg. Altfel, se va întoarce împotriva mea. Aşadar, dacă mă uit la un beţiv şi zic că nu este bine să bea în halul acesta pentru că-şi afectează sănătatea, viaţa o să mă încerce şi pe mine să vadă dacă sunt integru în ceea ce zic.

     Trebuie să înveţi şi să oferi şi să primeşti. Să păstrezi acest echilibru. Altfel, cazi în datorii karmice care nu o să-ţi placă prea mult. Nu se poate doar să dai sau doar să primeşti. Ambele sunt forme de egoism care nu urmează Calea de Mijloc.

     Tu trebuie să rămâi cu inima uşoară în ceea ce faci. Dacă există o încarcătură pe umerii tăi, înseamnă că ai o datorie şi ceva de facut. Undeva, ceva nu a mers bine.

     Pentru a te proteja energetic pur şi simplu trebuie să trăieşti în adevăr şi iubire. Să mergi pe calea de mijloc. Mergând pe calea de mijloc, chiar şi dacă nu eşti bine pregătit oricum vei atrage în jurul tău fiinţe de lumină să te protejeze şi să te ajute. Astfel, chiar dacă eşti atacat energetic de cineva sau ceva, fiinţa de lumină te va proteja. Dacă trăieşti cu frica să nu-ţi asumi o poză cu tine sau o imagine, ceva în interiorul tău se întamplă. Urmând calea de mijloc şi fiind în armonie cu viaţa nimeni nu are putere asupra ta. Chiar şi dacă există perioade când eşti la pământ, viaţa oricum te va îndruma. Pur şi simplu eşti pe val cu viaţa şi o să-ţi ofere mereu ce ai nevoie. Însă dacă te ascunzi, atunci acolo ceva nu este în regulă cu tine. Există şi momente când trebuie să stai mascat, dar aici fiecare să se cunoască pe sine. Eu recomand pe partea de Bioenergie lucrările lui Valeriu Popa şi pe cele ale lui Sergeĭ Nikolaevich Lazarev. Nu cred că exista o carte care să explice tot procesul acesta al răului şi al binelui. Este vorba despre experienţe şi de trăiri. Medicina Chineză, Feng-Sui, Astrologia şi Învăţăturile Sfinţilor Părinţi pot fi de mare folos.

     Dacă stai în vibraţie superioară devine instant karmă pentru cel care te atacă copilăreşte. Cei care trăiesc într-o vibraţie superioară pot să materialzieze mai uşor în viaţa lor. În dimensiunea 4D se materialziează instant gândurile, sentimentele şi emoţiile. Însă ai nevoie de pregătire şi karma purificată, altfel te distrugi singur cu gândurile tale. Aşa fac şi cei care te atacă. Aruncă ceva în câmpurile tale şi se întoarce instant împotriva lor. 

     Ori dacă se leagă de tine ceva trebuie să-ţi pui întrebarea de ce se leagă acel deochi, farmec sau blestem de tine. Ai ceva de învăţat de acolo? Sau trebuie să înveţi pur şi simplu să te aperi şi să-i întorci energia înapoi sub formă de învăţătură? Sau are dreptate şi trebuie să iei o învăţătură de la el? Sau este o datorie karmică de plătit?

     Când atacam pe cineva, de fapt atacam tot neamul lui şi pe al nostru. Ca şi cum atacăm creanga unui copac. De fapt, am atacat tot copacul. Se deformează câmpurile şi apare şi boala. Când ataci ceva sau judeci ceva greşit tu devii acel ceva să demonstrezi că eşti cu adevărat superior. Avem aici un articol despre Judecata. Ideal este ca toată lumea să-şi înţeleagă problemele şi să le rezolve. Spre aceasta trebuie să tindem. Nu doar unii aleşi şi restul pa.

     Dacă vorbeşti în numele cuiva, tu preiei problemele în locul lui. Sau dacă eşti politician ales de popor şi vorbeşti în numele lui, atunci şi poporul plăteşte pentru ceea ce zici/faci.

     Depinde de fiecare în parte cum păstrează acest echilibru în funcţie de cine este el. Important este să rămână pe calea de mijloc. Spre exemplu, dacă vezi undeva o problemă despre care ştii că tu trebuie să o rezolvi însă taci din gură… atunci rămâne pe umerii tăi acea datoire karmică, pentru că te-ai împotrivit şi nu ţi-ai urmat sinele. Este o adevarată artă existenţa. Ai nevoie de experienţe şi studiu spre aprofundarea ei.

     Nivelul de vibraţie şi informaţie creşte pe Pământ şi asta îl face pe om să-şi atragă lecţiile karmice mai rapid şi să evolueze în viteză. Vezi aici articolul despre Cosmologia Mayaşa.

     În ziua de astăzi nu mai este la modă să fii sfânt undeva în munte. Acum toţi trebuie să fim sfinţi acolo unde ne aflăm şi prin ceea ce facem. Prin serivciul adus în slujba omenirii. Prin a ne exprima aşa cum suntem ca Sine.

     Noi, prin analiza amprentei energetice, identificăm cauzele problemei din perspectiva planului existenţial şi venim cu soluţii astfel încât să le înţelegi şi să le poţi depăşi.

Mulţumim!  😀