Meniu Închide

Mărgăritare porcilor

„Să nu dați câinilor lucrurile sfinte și să nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și să se întoarcă să vă rupă.” Evanghelia dupa Matei 

     Haideți să analizăm acest citat din perspectiva spiritualității din prezent în România revelată pe rețelele de socializare. Am fost inspirat să scriu acest articol văzând oameni care erau înfocați să vorbească și să învețe pe alții despre Ascensiune iar după au ajuns ei la concluzia că aceste informații sunt diavolești și s-au întors într-o latura religioasă. Cum s-a ajuns aici?

     Păi simplu, a accesat niște informații pe care nu este pregătit să le înțeleagă. Nu este încă suficient de matur ca suflet să accepte și să integreze acele informații. Prin toate aceste cunoștințe despre spiritualitate nu a făcut decât să sară 15 trepte, să se lovească de o lumina net superioară acolo pe treapta 15 din care să nu înțeleagă nimic și s-o considere ceva rău mintea lui, întorcându-se înapoi 15 trepte de unde a plecat.

     Și este foarte bine că s-a întors înapoi, viața nu merge fentată, nu poți sării etape și nu te poți maturiza mai repede decât este timpul, nu este nici sănătos și nici benefic. De asta vă ziceam în articolele anterioare că este bine să-i onorăm pe oamenii ce încă trăiesc în multe iluzii deoarece acela este pragul și nivelul lor de evoluție. Încercând să-i urcăm 2 trepte mai sus le va fi dificil să le înțeleagă până când nu sunt pe picioarele lor să urce singuri.

     Așa ajunge multă informație corectă pe mâna unora ce nu o înțeleg și o transformă în floricele pe câmpii.

     Adevărul se relevă doar celui pregătit să-l înțeleagă. Din acest motiv mulți nu înțeleg nimic din lumea asta spirituală prezenta. Nu sunt pregătiți. Lor doar li se pare fun să facă niște meditații, să adere la idei despre extratereștrii, tot felul de teorii ale conspirației și diferite alte practici și informații pe care le știm toți din spiritualitatea prezentă. Ei cu adevărat nu au înțeles și nu au integrat nimic din toate acestea. Doar li se pare interesant să zică că așa e, fără să aibe o bază solidă. Fără să fi integrat măcar 50% din acele informații în viața lor.

     Ei și uite așa, unul de genu ajunge să zică la un moment dat prin cine știe ce interpretare de a lui că aceste informații sunt de la cel întunecat :)) și să se întoarcă la vechile lui obiceiuri. De ce? Pentru că de fapt nu le-a înțeles nicicând. În momentul în care ai înțeles cu adevărat ecuațiile de gradul 2, nu te mai întorci să înveți tabla înmulțirii. Așa sunt și ei, li se pare super aceste ecuații doar că ei nu au înțeles nici măcar adunările. Și cu toate astea mulți dintre ei sunt profesori de spiritualitate pe piață învățând oamenii ecuațiile pe care nici ei nu le-au înțeles. Aici apare problema, când noi adepți ajung pe mâna profanilor.

     Însă nici pentru asta nu trebuie să ne facem griji, rețineți. Adevărul se relevă doar celui pregătit să-l înțeleagă. Când elevul este pregătit, profesorul apare. Până una alta, spor și aveți grijă cui împărtășiți informațiile de valoare.