Meniu Închide

Reflexoterapia

     Reflexoterapia este o ştiinţă antică care s-a dezvoltat de-a lungul timpului ca metodă de tratament şi prevenţie a bolilor fiind în stransă legatură cu acupunctura şi presopunctura.

     La nivelul tălpilor, mâinilor şi a merdianelor pe piele, există o hartă a organelor interne, glandelor, sistemului nervos şi a traseului prin care energia se mişcă în organism. Blocajul unui astfel de punct poate provoca dezechilibre care te pot scoate din armonie, provocând boli.

     Când un organ este bolnav, răspunde la nivelul zonei de reflexie căruia îi aparţine. În acel punct, de obicei se depun substanţe toxice iar Chi-ul/Prana nu mai circulă armonios. Prin acţiunea unui punct reflexogen, organismul va răspunde prin activarea acelui circuit, eliminarea toxicităţii şi echilibrarea energiei.

     Palma şi în special Talpa are numeroase puncte reflexe care corespund anumitor organe. Mai jos avem harta mâinii şi a tălpilor cu organele aferente.

 

 talpa reflexoterapie

     În mod normal, omul elimină aceste energii în centrul pământului prin tălpi. Asta presupune să mergi desculţ în natură pe pământ pentru a elimina tensiunea acumulată din stresul cotidian. Fiind puţin mai dificil de mers zilnic desculţ în natură, reflexoterapia devine ca o terapie complementară care s-a dovedit de succes.

     Prin stimularea acelor puncte de la nivelul palmei şi mâinii se stimulează terminaţiile nervoase care trimit impulsul în corp prin meridiane. Acestea sunt precum nişte intersecţii pe unde circulă energia/chi-ul. Prin stimularea acelui punct activăm meridianul şi dăm drumul la flux prin eliminarea toxinelor din organism. Cu timpul, prin întelegerea cauzei problemei, reglarea alimentaţiei, a stilului de viaţă şi reintrarea în armonia vieţii, starea de sănătate se resimte.

     Reflexoterapia poate fi folosită atât ca automasaj cât şi de către un specialist terapeut. În general, se foloseste mâna liberă dar există şi role din Jad pentru masaj sau aparate concepute special pentru masajul în tălpi. Se recomandă masajul la distanţă de cel putin o oră după masă.

     Reflexoterapia este considerată a fi contraindicată pentru femeile însărcinate, varice inflamate, voluminoase, ulcer varicos, hemoragii deschise pe corp, boli parazitare, tumori maligne, răni deschise sau eczeme, micoze şi leziuni în talpa piciorului.

     Se recomandă atenţie sportiă şi în cazul de pietre la rinichi sau la bilă deoarece prin masaj este stimulat procesul de detoxifiere care poate duce la o eliminare prea bruscă a toxinelor, încât poate să apară şi un blocaj.

Cu toate acestea, o plimbare desculţ în natură şi echilibrarea alimentaţiei împreuna cu stilul de viaţă îţi poate aduce un plus pe partea de sănătate.

Cateva cărţi bune de reflexoterapie:

https://www.scribd.com/doc/30513808/REFLEXOTERAPIE

https://www.slideshare.net/CrsGabriel/reflexologie-manual