Meniu Închide

Succesul şi Sincronicităţile

sincronicitati

     Prin succes înţelegem acel sentiment/moment când totul se întâmplă aşa cum vrem noi, cum credem că este corect sau cum ne simţim bine în situaţiile în care ne aflăm. Acest succes este diferit pentru fiecare, în funcţie de cine este el, de aşteptările lui, de dorinţele lui şi de nivelul de evoluţie.

Dar de ce unii oameni au succes iar alţii nu?

   Există multe motive… eu am să le pun aici pe cele găsite în analiza amprentei energetice făcute, cele din experienţa personală şi din cărţile studiate.

     În primul rând, pentru a avea succes absolut trebuie să urmezi şi să trăieşti mereu în Sine. Aici o să sacrifici toate iluziile dualităţii şi o să rămâi în sincronicitate mulţumit cu ceea ce eşti şi îţi oferă viaţa.

     Prima tendinţă a omului când se gândeşte la succes este aceea de a fi undeva în top. Bani mulţi, poziţie publică, familie perfectă, eventual cu o amantă bună şi recunoştinţă din partea celorlalţi. Acesta este doar un vis vândut de societate, care nu se pupă cu majoritatea planurilor existenţiale. Deci cine trăieşte la nivelul acesta s-ar putea să fie dezamăgit profund dacă nu are pe planul existenţial posibilitatea materializării acestor evenimente.

     Altă tendinţă este aceea de a repeta ceea ce ai făcut în alte vieţi. De exemplu, ai fost cântăreţ în altă viaţă. Ai cântat la flaut până te-ai plictisit, ai avut faimă, bani, recunoştinţă, poziţie publică şi te simţeai împlinit datorită acestui talent de cântăreţ. În viaţa aceasta poţi avea aceeşi şi tendinţă şi dorinţă. Doar că planul de existenţă este diferit. Poate în viaţa aceasta ţi-ai ales să ajungi contabil şi să înveţi ce înseamnă perfecţionismul pe partea raţională. Asta nu o să-ţi placă şi o să stai supărat că nu ai succes pe partea de cântat, pe când viaţa te îndrumă spre ceea ce nu îti place. Astfel că nu ai decât să rămâi supărat şi cu stima de sine scăzută sau înveţi să-ti placă ce ţi-ai ales să faci în viaţa aceasta.

    O lipsă a succesului care nu ţine neăparat de planul existenţial este aceea când începi să materializezi ceva şi nu ai susţinere astrală. Este ca şi cum plantezi un copac vara şi acesta trebuia plantat undeva în primavără. Sau ca şi cum te duci şi faci plajă pe ploaie torenţială şi te întrebi de ce nu ai avut succes. Trebuie aleasă o perioadă oportună atunci când vrei să demarezi un proiect sau să materializezi ceva. Trebuie să se afle în armonie cu viaţa şi să ai susţinere.

    În orice caz, pentru a avea succes trebuie să îndeplineşti câteva condiţii esenţiale precum.

  • Să fie în acord cu Sinele Superior (vezi aici despre Sinele Superior)

  • Să fie pe planul tău existenţial (vezi aici despre planul existenţial)

  • Să ai susţinere astrală

     Dacă sunt respectate aceste trei condiţii, ai mari şanse de a materializa ceea ce îţi doreşti. Mai departe, evident, ţine şi de îndemânarea şi priceperea ta, de cât de bine ştii să faci acel ceva, ce anturaj ai, ce susţinere ai, câţi bani ai şi aşa mai departe. Mai ţine şi de maturitatea şi de nivelul de evoluţie, de puterea pe care o ai. Una poţi face când eşti copil şi alta poţi face când eşti adult. Dar dacă se respectă cele trei condiţii de mai sus vei avea tot ce este necesar pentru a avea succes în ceea ce ţi-ai propus. Mai departe, există tot felul de meditaţii şi ritualuri pentru succes sau remedii fengshui. Acestea sunt bune dacă se află în Sincronicitate cu cele trei aspecte prezentate mai sus. Altfel, nu o să faci decât să te enervezi că ţie nu ţi-a reuşit dar altuia îi reuşeşte. Aici nu este vorba despre a crede în ceva, ci despre a cunoaşte acel ceva. Este real sau nu în sistemul tău de credinţe. Altfel tehnicile de a materializa şi remediile fengshui rămân ceva abstract. Avem şi noi aici un articol bun despre materializarea dorinţelor.

    Observaţi că de fapt tot ce am încercat să spun mai sus este că trebuie să rămâi în sincronicitate cu viaţa. Adică să nu înoţi împotriva valului pentru ca o să te înghită şi tot unde vrea el o să te ducă. Mult te poate mira viaţa când vezi cât de perfect este sincronizată, cum toate lucrurile se află la locul lor şi sunt perfecte aşa cum sunt.

     A trai în sincronicitate înseamnă a trai în armonie cu viaţa şi cu Sinele, a conştientiza că tu eşti Sinele şi a merge pe valul vieţii. Asta înseamna a rămâne pe calea de mijloc. Rămâi pe calea de mijloc când îţi conştientizezi sinele, conştientizezi că tu eşti de fapt şi renunţi la iluziile dualitătii. Aici, în articolul cu Sacrificiul de Sine/Iluzii am explicat câteva aspecte + articolul cu Sfârşitul Dualităţii.

     Atunci când eşti în sincronicitate s-ar putea să apară situaţii în viata ta pe care nu vrei să le parcurgi neapărat dar care să fie necesare. Este şi o vorbă “Ori faci lucrurile grele şi duci o viaţă uşoară, ori faci lucrurile uşoare şi duci o viaţă grea”. Exemplu: ai o carie şi amâni să te duci la dentist, din lene. La un moment dat nu o să mai ai cum să o repari şi rămâi şi fără măsea. Ori dacă te duceai din timp la dentist, nu mai aveai aceasta problemă.

     Acum apare întrebarea cum trăim în Sine şi în Sincronicitate. Există diferite tradiţii şi învăţături legate de asta. De fapt, cred că… cam toate învăţăturile spirituale au ca scop înţelegerea sinelui. Eu vă voi spune cum mă ghidez eu. Pentru a înţelege ritmurile vieţii, cel mai uşor urmăriţi Calendarul Tzolk’in şi sincronizaţi-vă cu el. Este valabilă şi astrologia europeană sau chineză. Dar sunt mai dificile de învatat pentru cine este începător. Tzolk’in este mai structurat, mai simplu, scurt şi la obiect. Despre el tinem cursuri.

     Iar pentru conştientizarea Sinelui şi urmarea lui avem şi noi postate meditaţii împreună cu articole scrise în meniul principal + analiza amprentei energetice. Toate acestea nu fac decât să vă ajute la Cunoaşterea de Sine. Intraţi la noi în meniul principal pe secţiunea articole şi meditaţii.

În concluzie.

     Pentru a avea succes absolut trebuie să trăieşti în acord cu Sinele si în Sincronicitate. De aici apare intuiţia acelui “ceva” pe care trebuie să-l faci. Astfel, nu te laşi păcălit nici de iluziile vândute de societate sau de iluziile venite din alte vieţi. Începi să trăieşti în armonie cu viaţa, în intuiţia sinelui şi te dezvolţi în caliate de Co-Creator Conştient. BAFTĂ!