Meniu Închide

Ce este și ce nu este Tantra?

     Hmm, toți vrem să facem tantra, sau mai bine zis să simțim acel extaz și iubire divină cum ne copleșește. Și este firesc să fie așa, adică aspirăm spre mai sus și mai bine. Dar haideți să vă spun eu ce erori se produc pe piață legat de această filosofie tantrică.  

     Să definim puțin tantra înainte: Tantra este un sistem filosofic pornit în principal din orient(dar nu numai, pentru că și în Egypt a existat această învățătură sub altă denumire și tehnică), cu scopul de a conecta omul cu Sinelui lui și cu întregul univers. În pricipal aceaste practici aveau legătură cu energia sexuală și modul în care ea era utilizată.

     Cam așa ar suna pe scurt și la obiect.

     În prezent internetul este puțin cam plin de “tantriști”, care mai de care să-și arate formele sexy, cât de atrăgătoare sunt ele, să ne învețe tehnica cu oul de jad și nu numai. Ei bine, ar fi intersant dacă ar fi și în pat fetele astea așa periculoase, nu doar în poze și pe social media.

     Până să ajungi la Tantra este necesar a învăța să faci Sex. Sexul ăla cel de toate zilele clasic, ăla care este judecat săracul că nu este divin pentru că este doar instinct animalic și că vezi domne nu trebuie să ejaculezi bla bla bla. Până la tantra este imperios necesar să pornești cu baza. adică cu sexul.

     Mai departe, în tantra nu este inclusă perversitatea, sexul din interes(pe bani, schimb de energie sau orice alt interes pervers) și sexul că sport. Aici vorbim doar de sex sau scopuri atinse ca moneda de schimb prin sex. Nu e rău, nu este bine, este așa cum este dar nu vorbim despre tantra aici. De ce am punctat asta? Pentru că multe fetișcane supranumite tantriste din mediul online au texte de genul „Hai să facem tantra ca să facem schimb de daruri divine”. Vrăjeală albastră.

     Adevărata tantră pornește din iubire și din dragoste adevărată și curată. De asta ai nevoie pentru a forma o relație tantrică. Tot ce nu pornește de aici are legătură cu total altceva dar nu cu tantra. Scopul tantrei să zicem așa este de a uni cei doi parteneri, de a creea o fuziune și o armonie între ei, de a se contopii în cele mai adânci și intense stări unul cu celălat din fiecare celulă.

     Mai degrabă un cuplu total adormit ce se iubește din toată inima decât niște perverși supranumiți tantristi din mediul „spiritual”, vă zic sincer. Acolo există dragoste măcar.

     A face tantra presupune să nu ejaculezi? Nu, există cu adevărat diferite tehnici prin care bărbatul să-și controleze și canalizeze energia sexuală în diverse scopuri dar tantra nu este legată neapărat de acest lucru. Repet, tantra are ca scop conectarea omului cu Mama Pământ și cu Universul. Asta este pe scurt și la obiect.

     O relație tantrică pornește dintr-o relație sănătoasă ce necesită iubire de sine, vindecare în primele 3 chakre și dragoste curată și adevărată după cum am vorbit în seria de pe YouTube legată de Relații Sănătoase.

     Cam asta am ținut să vă spun despre Tantra în prezent. Aștept părerile voastre în comentariu. Mulțumesc.