Meniu Închide

Tipuri de relații

Haideți să vedem câteva tipuri de relații în care ne putem afla.

 
  • Relațiile Karmice 

Cunoaștem clasicul “Mă aflu într-o relație karmică.” Era frumos să existe și pe Facebook această opțiune.

Dar ce este mai exact o Relație Karmică? Simplul fapt că celălalt nu face cum ne așteptăm și cum vrem noi înseamnă o relație karmică? Faptul că partenerul nu răspunde nevoilor noastre înseamnă că ne aflăm într-o relație karmică? Păi nu… A fi într-o relație karmică înseamnă a învăța să-l iubeșți și să-l ierți pe celălalt pentru disputele și problemele voastre din alte vieți sau pentru lecțiile voastre de viață și oglinzile pe care le formați cu partenerul. 

O relație karmică poate să fie compusă dintr-un conflict nerezolvat din alte vieți, sau să atragem un partener ce oglindește o problemă din arborele nostru genealogic ori pur și simplu pe cineva în viața noastră care a venit să ne dea o lecție. Asta numim relații karmice. De ce le numim karmice? Pentru că ne provoacă și ne apasă butoane din cauza asta. Simțim că ne creează disconfort și asta nu ne place.

Noi trebuie să ne dăm seama dacă suntem într-o astfel de relație și să înțelegem care e lecția și mesajul. Abia după ce înțelegem lecția o să putem să ieșim sănătoși din ea. Dacă nu, o să atragem iar același pattern.

  • Relațiile Victima – Agresor – Salvator

Exemplu: Ea nu se poate ierta pentru faptul că a înșelat în relațiile trecute. Astfel, atrage un partener gelos care o acuză de faptul că este curvă și, mai mult, o și înșeală. De ce? Ca să învețe să se ierte pe ea și să iasă din starea de Victimă. Și aceste relații pot întra în categoria relații karmice.

  • Relațiile Părinte – Copil

Ea îl vede în partenerul ei pe taică-su. Astfel, își va idealiza soțul. Nu-l va lăsa să fie cu adevărat iubitul și soțul ei, ci tatăl ei. De ce? Datorită nevoilor neîmplinite din relația cu tatăl ei. Același lucru se poate întâmpla și cu bărbații în raportul relației cu mama lor.

  • Relațiile Aventură

Relații de scurtă durată (maxim 3 luni) unde cei doi au parte de experiențe tranformatoare unul cu altul provenite din îndrăgosteala. De exemplu, de ce se pot întâlni două persoane pentru scurt timp? Ea este mamă singură și nefutută de 2 ani ce are un izvor de feminitate și multă căldură să ofere unui bărbat. El este un bărbat ce trece printr-o situația mai traumatică și are nevoie de ajutor. Așa o întâlnește pe doamna, iar prin scurta lor relație, doamna beneficiază de sex și domnul de o mână caldă vindecătoare. După care, viața îi poartă pe fiecare pe drumul lui.

  • Relațiile Discipol – Maestru

Aici întrăm în categoria de care vorbeam în ultimul articol. Te îndrăgosteșți de psiholog, de profesoară, de maestrul de yoga sau de terapeutul tău.

Este o poziție ușoară din care poți pica pradă. Te simți înțeles, validat și iubit de către celălalt. Din experiență mea, relațiile de genul îsta, chiar dacă par că pornesc cu dreptul, se vor termina sigur cu stângul mai devreme sau mai târziu. Nu au temei. Este doar o atracție bazată pe o nevoie neîmplinită pe care o vedem la Maestru. Nevoia se va împlini cândva și maestrul o să dispară.

  • Relațiile tip Salvator

De exemplu: l-ai văzut pe tatăl tău în copilărie suferind. Te vei îndrăgosti de bărbați în care vei vedea suferința tatălui tău, căutând să-i salvezi și să-i faci bine. Se întră ușor în ideea de victimî-agresor-salvator și tot în categoria karmică intră.

  • Relațiile Conștiente

Se întâmplă atunci când ambii parteneri sunt treziți spiritual, își cunosc rănile, bubele și totuși se susțin reciproc în evoluție. Sunt mai rare, ce-i drept, dar genul ăsta de relație poate să se transforme în ceva sănătos pe termen lung. Poate chiar să fie o relație karmică pe care cei doi, conștienți fiind, să o transforme într-o relație sănătoasă. Mai rar, dar este posibil.

  • Relațiile pe aceeași frecvența superioară

De aici se poate formă cea mai stabilă și sănătoasă relație. Când avem un partener pe frecvența cu noi. Ce a trecut deja prin procesul de a vindeca arborele lui genealogic, de a-și fi rezolvat multe din problemele karmice ale altor vieți, cu lecții învățate și cu maturitate ca spirit. Aceasta probabil este genul de relație pe care o căutăm cu toții. Dar până să ajungem la ea, este nevoie să trecem și prin cele de mai sus pentru a ne vindeca și a atinge o oarecare maturitate. Nu putem să respectăm și să apreciem o relație bună dacă nu am văzut cum este una toxică mai întâi.

Pentru asta este necesară iubirea de Sine despre care o să vorbim în următoarele articole. Tu în ce fel de relație eșți? Te invit să-ti faci analiza amprentei energetice și să analizăm împreună dinamica relațiilor tale și ce te poate aștepta în continuare.

  Identifică în ce relație te afli în prezent și în ce relații ai fost în trecutul tău.