Meniu Închide

Relația cu banii

     Toți vrem bani nu? Cel puțin așa ar fi normal să fie. Dar banii nu stau la oricine, în special la cei ce-i judecă ca fiind ceva murdar și nedivin. 

     Mai ales la noi în țară, majoritatea celor ce sunt în primul val de trezire spirituală au idei de tipul: banul este ochiul dracului, spiritualitatea nu are de a face cu banii, trebuie să te detașezi de orice înseamnă material(inclusiv banul că el este tot material), doar ăia care fură au bani, pentru bani trebuie să munceșți tare mult etc.

Ce ne poate aduce probleme și blocaje cu banii? 

  • Karma de neam ca de exemplu: străbunicul a furat și a fost blestemat pentru asta. Cineva din neam trebuie să curețe și să vindece acest blestem. De aceea, e foarte posibil să treacă printr-o pierdere majoră financiară ca să-și dea seama de acest blestem.
  • Credințe limitative după cum am discutat mai sus: dacă tu eșți contra a ceea ce este material și a banilor, atunci sigur că ei nu au de ce să vină și să stea la tine.
  • Karma de pe alte vieți unde avem datorii poate să ne mai aducă blocaje.
  • Lăcomia. Aceasta aduce pierderi majore cu banii deoarece creezi un dezechilibru în univers. O vorba zice așa: Dumnezeu nu-ți dă doar pentru tine; îți dă ca prin tine să dai și altora. Indiferent că vorbim de bani sau de daruri și haruri.
  • Jurăminte de sărăcie, fie din viața asta, fie din alte vieți.
  • Pur și simplu ți-ai ales un program existențial în această reîncarnare cu limită la bani. Se poate și asta, și indiferent de câte exerciții ai face sau de faptul că nu ai programe limitate, tu nu-i poți atrage deoarece ți-ai stabilit înainte de întrupare o limită. De ce? Ca să nu te deraieze de la drum. Tu ai un drum evolutiv și ca să nu te lași sustras de anumite lucruri cum ar fi banii din cauza cărora ai face orice altceva decât să mergi pe drumul ales de tine, ți-ai pus o limita.

Acestea ar fi așa câteva motive principale, nu am mai pus și situația când poate să-ți mănânce partenerul banii, să te fure statul, sau să te sape alții pe la spate :))

Exercițiu de depistare a blocajelor: gândește și simte că eșți abundență infinită, că ai toată abundența și tot ce îți doreșți din punct de vedere material cu toată libertatea posibilă. Ce simți? O respingere, o încordare într-o anumită parte a corpului, mintea ta zice că este imposibil asta? Orice simți este un indicator al unui blocaj. Altfel, ar trebui să te simți zilnic abundent și liber din punctul ăsta de vedere.

Ce poți face pentru a te elibera de blocaj? Eu recomand o chestie simplă, și anume să te obișnuiți să trăieșți în abundență infinită. Menținând această stare, vei deveni una cu ea. Dar vezi tu, ea îți arată blocajele și, vrei nu vrei, ai nevoie să le dezlegi, iar aici depinde de fiecare blocaj în parte, de evoluția ta, de ceea ce eșți tu și ce ai de făcut aici pe pământ, precum și de alte aspecte ce țin de maturitatea spirituală și nevoia experiențelor ca suflet. V-am zis, uneori e mai bine să nu-i ai ca să evoluezi, alteori e bine să-i ai pe toți ca să construiești ceva fain.

Trebuie să respecți banul pentru că și el să te respecte. Trebuie să înveți să-l gestionezi corect, cât iei, cât dai, pe ce cheltui și ce ai de gând să faci cu ei. Trebuie să existe și un scop pentru care ei să vină în viața ta, o direcție pentru care ai nevoie de ei. De exemplu, atunci când vrei să-ți deschizi un salon de masaj, deja ai pus intenția ca să vină banul. Mai bine decât să zici “trebuie să am bani ca să deschid un salon de masaj”.

Este o întreagă poveste despre relația cu banii și evoluția spirituală din care putem să scriem o carte mare și groasă. Ce mai vreau să punctez este atât: dacă tu eșți deconectat de uman și material și trăieșți în floricele pe câmpii, vei avea și dificultăți în relația cu banii.

Aștept și părerile voastre în comentariu.