Meniu Închide

Postul și Prostia

     Suntem campioni pe tema asta grație sistemului religios “înțelept” în care ne aflăm. 

     Voi i-ați văzut pe ăștia care zic ei că cică țin post, dar în schimb bagă pateuri, merdenele și tot felul de făinoase cu impact negativ asupra sistemului digestiv? Ăștia care au impresia că dacă nu mănâncă produse de origine animală sunt mai divini și mai luminați.

     Da, este plin la noi în țară de astfel de oameni, mai ales când începe acea tradiție numită “postul mare”.

     Ce să înțelegem noi din postul ăsta? Ia să vă dau un verset din Biblie:

Pentru ce ucenicii lui Ioan şi ai Fariseilor postesc, iar ucenicii Tăi nu postesc?” Isus le-a răspuns: „Oare pot posti nuntaşii câtă vreme este mirele cu ei? Câtă vreme au pe mire cu ei, nu pot posti. Vor veni zile, când va fi luat mirele de la ei, şi atunci vor posti în ziua aceea. Nimeni nu coase un petec de postav nou la o haină veche, altfel, petecul de postav nou rupe o parte din cel vechi, şi mai rea ruptură se face. Şi nimeni nu pune vin nou în burdufuri vechi; altfel, vinul cel nou sparge burdufurile, şi vinul se vărsa, iar burdufurile se prăpădesc; ci vinul nou este pus în burdufuri noi.” (Ev. Marcu 2:18-22)

     Această chestie numită post se ține cu adevărat atunci când avem nevoie și este necesar în evoluția noastră. Iar viața o să ne arate asta fără să facem noi prea mult tam-tam. Singurul post adevărat este postul negru. A nu consumă carne cu scopul de a ține post este o prostie inventată de proșți.

     Tu ai nevoie să te hrăneșți zilnic corect și corespunzător conform nevoilor organismului tău.

     Principalul rol al acestui post negru este cel de purificare. Purificare din punct de vedere fizic, emoțional, mental și energetic. Prin postul negru, ne purificăm și putem să aducem mai multă lumină în structurile noastre. Acesta este rolul principal al postului și motivul pentru care trebuie ținut.A ține post corect înseamnă să o faci atunci când ai nevoie, nu așa, de dragul de a impresiona pe cineva sau de a te juca cu focul.

     De obicei, postul negru se ține o zi, 3 zile, 9 zile, 21 zile sau 40 zile. Mulți învățați și maeștri din trecut au trecut prin acest post negru de 40 zile și au avut parte de niște transformări profunde. De asemenea, postul de 21 de zile ce aduce un restart pentru organism. Dar repet, este necesar să fii pregătit, iar viața îți va arăta dacă într-adevăr îți este necesar acest post. Dacă nu, atunci hrănește-te sănătos și corespunzător corpului tău. Sunt multe cărți și surse cu tratate științifice legate de beneficiile pe care le poate avea postul negru în funcție de câte zile îl ținem și cum îl ținem.

     Așadar, dacă vreți cu adevărat să țineți post, aveți nevoie să vă cunoașteți corpul și să mâncați cum trebuie și ce trebuie. Iar acest lucru trebuie făcut în fiecare zi, nu doar într-o anumită perioada din an. Felul în care lumea tratează postul în ziua de azi nu este decât circ și panaramă de dragul aparențelor, ca să demonstreze dumnezeului lor imaginar că ar fi cumva evlavioși sau ceva asemănător:)) 

I-auzi aici verset:

Când postiţi, să nu vă luaţi o înfăţişare posomorâtă, ca făţarnicii, care îşi sluţesc feţele, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun, că şi-au luat răsplata. Ci tu, când posteşți, unge-ţi capul, şi spală-ţi faţa, ca să te arăţi că posteşți nu oamenilor, ci Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti. (Ev. Matei 6:16-18)

     Deci nu funcționează circul și panarama de dragul de a vedea cineva că tu faci mari sacrificii pentru divinitate. Asta este o fățărnicie. Ba chiar o văd ca pe o mită plină de egoism. Crezi că te abții de la mâncare de origine animală pentru un dumnezeu imaginar și acesta te va răsplăti prin îndeplinirea unor dorințe egoiste.

     Căutați să vă alimentați corect și corespunzător corpului vostru, iar când va fi nevoie de post negru sinele vostru superior vă va arăta cum să-l țineți corect, când și unde.

Succes!