Meniu Închide

Meditaţie Tantrică

meditatie tantra

     Mai exact, Tantra este contopirea în absolut şi trăirea în adevăr prin cunoaşterea de sine. Se unesc trupul cu spiritul, masculinul cu femininul, cerul cu pământul, ego-ul cu sinele şi devin unul şi acelaşi lucru. Conştientizezi faptul că totul este o singură conştiinţă care se mişcă în tot şi în toate. Totul este infinit în adevăr. Fără de început şi fără sfârşit. Fără de cauză şi fără efect. Totul este etern, totul este existenţă, totul este conştiinţă.

     Unirea dintre ceva şi ceva dă naştere la un al treilea ceva. Masculin + Feminin = Copil, Negru + Alb = Gri. Astfel este formată viaţa, cunoaştem principiile trinităţii. Mereu din ceva + ceva ia naştere altceva. Acel altceva eşti chiar tu.

     Tantra fiind profanată, precum şi alte ştiinţe şi arte ezoterice precum astrologia, yoga, chiar şi sistemul de chakre. Când auzim prima dată de tantra ne gândim la sex. Ceea ce este parţial adevărat. Dacă stăm să ne referim la aceasta, întregul univers se află într-o graţie cosmică. Face sex şi se află în orgasm, beautitudinea existenţei.

     Trebuie să trecem de la profan la sacru. Adică de la ideea profană că noi cunoaştem viaţa şi ne aparţine, la sacrul de a trăi una cu viaţa şi conştientizarea că totul se află într-o sincronicitate iar sinele este însuşi viaţa. Prin renunţarea la ideea că tu eşti cel care deţine şi cel care face şi care drege… rămâne doar sinele care se mişcă prin tine, în tine şi se autocunoaşte pe sine. Astfel ego-ul nu pune mâna pe cunoaştere şi zice că este a lui, ci înţelege că sinele deţine toată cunoaşterea, existenţa şi beautitinea iar sinele însăşi viaţa.

     Atunci când căutăm o contopire cu celalalt (să facem sex) sau ne minţim că ne căutăm sufletul pereche, de fapt ne căutăm pe noi înşine. Căutăm să ne contopim în absolut. Să ne cunoaştem pe noi înşine.

     Pentru a rămâne în adevăr şi a te cunoaşte pe tine, trebuie să elimini mai întâi ceea ce îţi pune o umbră în faţă să nu vezi că eşti una cu existenţa şi să te cunoşti pe tine însuţi.

     Între relaţia dintre un bărbat şi o femeie pe ideea de tantra sunt multe controverse. De ce? Pentru că se autocorup de plăcerile mayei şi ei spun că fac Tantra. O să-ţi dai seama cu adevărat că faci tantra atunci când nu o să te mai simţi finit şi realizezi că totul în jurul tău şi în tine este o singură conştiinţă. Aici te poţi numi tantrist şi nu ai neapărat nevoie de un partener pentru a realiza asta. Însă se poate şi cu un partener compatibil. Partenerul vine de la sine. Ţi-l aduce viaţa. Refugiul în fel şi fel de relaţii căutând contopirea cu sinele, nu o să-ţi aducă decât amăgire. Este precum dorinţele pe care le ai mereu şi mereu. Îndeplineşti o dorinţă şi apare alta, mai îndeplineşti una şi mai apar încă două… şi tot aşa. La fel şi aceste relaţii multiple. Cine vrea să-şi asume relaţii multiple, atunci să-şi asume, dar să nu se mintă că face Tantra dacă nu o face cu adevărat.

     Bineînţeles, pentru a ajunge la această trăire cu partenerul tău, trebuie să existe o compatibilitate perfectă fizică, astrală şi mentală între voi doi. Trebuie să fiţi pe aceeaşi lungime de undă, să vă înţelegeţi şi să vă alchimizaţi foarte bine. Altfel, dacă te uiti pe stradă după fundul alteia şi zici “Mama ce buna e asta” din instict… aia nu se află într-o relaţie chiar atât de Tantrică. Este doar la nivel fizic. Sau sunt multe femei în ziua de astăzi care se dau Tantriste prin prostituţiile pe care le fac şi mai au şi câteva avorturi la dosar. Ele sunt meseriaşe în Tantra cu gura pe care unele o numesc putere siddhi. Ei bine, femeile astea se află într-o mare suferinţă şi caută să se cunoască pe ele însele şi să se contopească în absolut. Doar că ele se autocorup de aceste simţuri şi trăiri ale corpului fizic şi zic că ele de fapt fac Tantra sau ceva de genul. În realitate, este o iluzie. Plăcerile fizice şi ale corpului sunt necesare. Faptul că tu crezi că eşti corpul fizic şi aceste trăiri îţi aparţin, aici este corupţia. Pentru că te trage în jos şi te menţine în maya. Ideea este să le integrezi prin cunoaşterea de sine, nu să te corupă ele pe tine. Nu înseamnă să elimini plăcerile fizice, pentru că altfel corpul se degradează, ci să le combini şi cu celalalte corpuri de care trebuie să devii conştient precum corpul astral, mental ş.a.m.d.

     Dacă conştientizezi că totul este o singură conştiinţă şi eşti unul şi acelasi lucru cu Sinele, atunci te poţi numi tantrist. Poţi realiza asta şi prin relaţia cu un partener dar şi prin simpla conştientizare.

     Trăirea acestui fapt cu un partener nu o s-o postăm astăzi, deoarece este ceva unic pentru fiecare şi pur trăitor. Nu există carţi care să te înveţe lucrul acesta. Ceea ce se găseşte pe piaţă este superficial. Iar când ai această experienţă devine cam imposibil de explicat şi te poate duce în eroare. Aşa că, pur şi simplu trebuie să vă daţi voie.

     Punem o meditaţie foarte eficientă pe care o puteţi face singuri (nu este legat de vibratoare din cuarţ sub pretextul că faci tantra sau masturbare excesivă sub pretexul că te antrenezi să nu-ţi dai drumul ori alte tâmpenii).

Începem

  • Deschidem tonul urmator şi reglăm volumul sunetului astfel încât să-l auzim şi să nu ne deranjeze nimic din jurul nostru https://www.youtube.com/watch?v=seDlIR0lDpE

  • Începeţi respiraţia abdominală şi vă relaxaţi profund după cum este explicat aici.

  • După ce aţi atins o stare de relaxare şi respiraţia este de la sine uşoară începem meditaţia.

  • Trebuie să vă imaginaţi într-un loc pe Pământ. Pur şi simplu, prima imagine care vă apare în gând în care să fiţi singuri şi doar voi cu voi.

  • După ce aţi ajuns aici, vreau să simţiţi cum aerul/vântul de pe Pământ este unul şi acelaşi lucru cu respiraţia voastră. Imaginaţi-vă şi simţiţi cum tot aerul şi vântul de pe Mama Pământ sunt unul şi acelaşi lucru cu respiraţia voastră. Faceţi asta timp de 2-3 minute până când o integraţi.

  • Mai departe, simţiţi cum fiecare picătură de apă de pe Pământ este una cu sângele vostru. Oceanul este una cu sângele vostru. Râurile care curg sunt una cu venele voastre. Lacurile sunt una cu apa din corpul vostru. Toată apa de pe Pământ devine unul şi acelaşi lucru cu apa din corpul vostru. Integraţi apa timp de 2-3 minute în organism.

  • În continuare, simţiţi cum fiecare părticiă de Pământ este una cu corpul vostru. Cum devin unul şi acelaşi lucru cu oasele voastre. Câmpiile şi podişurile devin unul şi acelaşi lucru cu corpul vostru. Respiraţi şi integraţi că sunteţi una cu Pământul 2-3 minute.

  • Acum trebuie să simţiţi cum corpul vostru şi Mama Pământ sunt unul şi acelaşi lucru. Simţiţi tot aerul purificat pe care îl respiraţi ca fiind una cu aerul pur de pe planetă, simţiţi cum toate râurile şi toată apa purficiată de pe Pământ devin una şi acelaşi lucru cu apa din organismul vostru. Simţiţi cum însuşi pământul este chiar corpul vostru fizic.

  • Mai departe, trebuie să vă imaginaţi şi să simţiţi cum soarele care luminează planeta se află în inima voastră şi străluceşte. Trebuie să vă imaginaţi şi să simţiţi cum soarele este una cu spiritul vostru. Cum voi şi soarele sunteti unul şi acelaşi sine. Respiraţi soarele timp de 2-3 minute, simţiţi căldura şi iubirea pe care o oferă pentru Pământ şi pentru Corpul Fizic. Simţiţi cum Spiritul şi Materia sunt de fapt unul şi acelaşi lucru.

  • Pur şi simplu rămâneţi în această stare de prezent şi de uniune.

Acum, după realizarea faptului că totul este o singură conştiinţă vă puteţi numi tantrişti.