Meniu Închide

Fideli neamului?

     După cum spuneam în capitolele precedente devenim fideli celor cu care avem ceva de împărțit. Este o situație complexă și simplă în același timp ce are ca soluție doar un singur ac ce atunci când îl scoatem rupem întregul lanț. Dar până la ac haideți să înțelegem de ce devenim fideli. 

     De obicei primelor persoane cărora le devenim fideli sunt mama și cu tata. În special mama. Dacă o vedem pe mama suferind atunci este posibil ca noi să trăim suferința mamei și să vrem a o salva din acea situație. Astfel devenim fideli ei și problemei ei până îi dăm de cap spre a ne vindecă. Și o să tragem pe acea problemă ce nu este a noastră mult și bine dacă nu ne eliberăm de ea. Problemă ce poate să aducă boli, sau relații toxice sau dificultăți financiare etc. Ce nu ne dăm seama este că de fapt problema nu este a noastră. Este a mamei de unde este posibil ca mama să fie fidelă problemei mamei ei iar mama ei fidelă mamei mamei ei și tot așa. Un întreg lanț ce vă ziceam că are un singur ac ce rupe tot acest lanț al fidelității. Și ce nu ne mai dăm seama este că noi încercăm din răsputeri să o salvăm pe mama(sau persoană căreia I suntem fideli) când de fapt cheia este a ne elibera noi de acea problema și a fi modeli. Așa rupem întregul lanț și nu-l dăm nici noi mai departe copiilor noștri sau societății.

Haideți să luăm un exemplu:

     Margareta a văzut-o pe mama ei că se certa grav cu taicăsu pe la vârsta de 3-4 ani. Fără să-și amintească Margareta cât timp era în burtică, mama ei avea la fel scandaluri cu tatăl ei. Ei și de aici Margareta dezvoltă acest sindrom de salvatoare și devine fidelă suferinței mamei. Ce nu mai știe ea din poveste este faptul că și mama ei la fel a văzut la bunica ei iar bunica la străbunica. Și avem un lanț de fidelitate a unor femei ce sunt abuzate de bărbați. Ce i se va întâmplă Margaretei dacă nu rupe acest lanț toxic? Se va indragostii de bărbații cu care va avea același tip de relație toxică pe care l-a tot repetat linia de femei din partea mamei. O să facem un viitor articol și cu motivele de care ne îndrăgostim și de cine din pespectivă psihogenealogică-transgenerațională. Vă dați seama câți bărbați buni putea avea Margareta dar pe toți i-a refuzat sub diverse motive banale(nu ești genul meu, îmi plac bărbații mai bruneți, cu ochii mai nu știu cum, mai trași de fiare etc.) De ce? Pentru că nu erau precum cei ce-i caută inconștient din fidelitatea pentru mama? Adică dacă o aborda un bărbat cuminte, care să o iubească și să o respecte l-ar fi respins. De ce? Pentru că ea este fidelă mamei, deci are nevoie de un bărbat cu care să nu se înțeleagă și să facă scandal. Asta este.

     OK până aici cred că ne este clar și am înțeles. Ce este de făcut? Să o lăsăm pe mama în pace cu lecțiile ei și să nu mai suferim noi pentru ea. Simplu nu? :))) Nu este problema noastră problemele ei, însă nu vedem asta când suntem mici ci ne programăm direct pe supraviețuire. Dacă mama nu este bine atunci nici eu nu voi fi bine, așadar e necesar să o ajut că să-mi fie mie bine… până ne trezim și ne dăm seama că lucrurile stau puțin diferit. Să mai punctez că dacă există o conexiune strânsă ca suflet între tine și persoană căreia îi ești fidelă atunci lanțul este și mai strâns. Sau dacă purtați chiar același prenume sau porecla.

     Din perspectiva mea ca Margareta să rupă lanțul este necesar în prima fază să înțeleagă lecția situației. De ce au nimerit femeile din neam în același patern cu bărbații? Nu degeaba. Și cu siguranță își va da seama când își va analiza și viața ei de ce s-a îndrăgostit ce același tipar de bărbați. Aici este o lecție, este un ac fin de scos. Dacă îi dai de cap lecției și o înțelegi ai tras acul. Dar cum ne dăm seama care e lecția și cum o înțelegem? Ei păi aici intervenim și noi cei ce ne ocupăm de aceste teme sensibile prin diverse tehnici precum astrograme, constelații familiale, hipnoterapii sau alte tehnici de vindecare potrivite.

     Prin fidelitate ajungem să fim chiar noi ca celălalt. De ce? Pentru că-i suntem fideli trup și suflet. Și cred că v-ați dat seama că prin fidelitatea de neam nu ne referim la a fi corect cu celălalt, ci la a prelua și experimenta suferința celuilalt. Mai degrabă putem să spunem salvator decât fidel. Sau chiar masochist.

     Cum spuneam în articolele precedente, putem să fim fideli și suferinței unui bunic sau străbunic chiar dacă nu îl cunoașteam. De ce? Pentru că rezonam cu suferință lui în lecțiile noastre de viață.

     Până la urmă este vorba de a înțelege de ce ne aflăm pe pământ și ce avem de făcut. De aici toate fac sens.

     Tot la capitolul fidelitate este posibil ca mama din acest exemplu să-și susțină fica să nu treacă prin ce a trecut ea. Și chiar să creeze un atașament față de ea încercând să o salveze de povara pe care ea a ales s-o tragă. Poate chiar Margareta este și mai răzvrătită puțin și va avea tendința să nu repete tiparul. Dar nu putem să fugim de probleme pentru că ele ne vor urmării peste tot. Este necesar să le integelem și să le rezolvăm corect.

     Așadar e necesar să ne înțelegem lecția de viață și să o înțelegem și pe a persoanei căreia I suntem fideli orbește că mai apoi să ne eliberăm de ea. Aici vă invit la analiza amprentei energetice să analizăm lecțiile de viață, fidelitățile, și să vă ajut cu ceva constelații in figurine pentru eliberare de energii reziduale și fidelități inutile.