Meniu Închide

Erori în Spiritualitate și guru Falși

Să începem cu o poveste din India. Era odată un discipol în căutarea pietrei filosofale (piatra nemuririi). Mergând el prin pădure, găsește pe jos o piatră roșie. Gândindu-se că este prea ușor să o găsească așa repede, a aruncat acea piatră și a continuat să meargă prin pădure unde nu a găsit decât sticle.

La ce se referă erorile în spiritualitate și falșii guru? Prin maturitatea ta ca suflet, îți vei da seama ușor și vei gini ce este adevărat și ce nu. Dar până aici este un întreg drum, așa că de multe ori picăm pradă unor astfel de concepte iluzorii și falși guru tocmai pentru a învăța și a te pregati. Adevărul este sub nasul tuturor, însă nu toți sunt suficienți de smeriți să-l perceapă.

Haideți să vedem câteva erori în spiritualitatea din prezent vândută online.

– Ideile care te împing la a fugi de planul material 3D în alte lumi și dimensiuni superioare. Păi de ce mai stați pe pământ dacă tot vreți să fugiți acolo?

– Fuga de întuneric în lumină. Nu ai cum să urci în lumină fără să coborî în întuneric, ca să stiti asta. Un adevărat guru te va pregăti și te va coborî în întuneric ca să-ți birui demonii interiori.

-Respingerea sexualității. Ei nu fac decât tantra, șțiți? Eu cred că nici măcar nu li se scoală pula și o bagă pe asta cu tantra ca vrăjeală, sau sunt femei traumatizate sexual care au impresia că această idee de tantra este ceva mai divin decât o partidă bună de sex.

Ce fac aceșți guru falși?

– Spun ei că fac pe baza de donație ori chiar gratuit fac mari vindecări și minuni cu voi. Nu fac nimic, nu există nimic gratuit. Există o vorbă la italieni: “Ce nu este plătit, nu este primit”. Oricum, dacă sunteți suficienți de naivi să credeți în ei nu sunteți cu adevărat pregătiți să accesați o vibrație superioară și ei nici nu au cum să vă ofere asta pentru că nici ei nu o cunosc. Ei doar sunt iluzionati de aroganță lor de mântuitori.

– Se autoproclamă ca fiind nu știu ce salvatori veniți de nu știu unde pentru a vă ajuta pe voi, săracii. Un maestru nu se autoproclamă ca fiind maestru, el este descoperit de însuși discipolii lui. În mare parte, ei își proiectează propriile probleme și neajunsuri pe alții și caută să-i salveze pe ceilalți de traumele care, de fapt, sunt ale lor, oglindite în cei din jur. 

– Își creează o imagine de bărbați cu plete în vânt, în cămașă de in sau de tip tradițional. Ei sunt așa, carismatici, cu părul lung ca orice pustnic și bineînțeles cu acea cămașă tradițională cu care vor să demonstreze că sunt patrioți și iubitori ai poporului român. Jap-jap, două bucăți pe reveneala praduitorilor. Sunteți niște nespălați, terminați cu vrăjeală asta.

– Când te uiți în ochii lor vor să exprime așa, o căldură sufletească, ca și cum ar fi tatăl tău divin sau mama ta divină ce te ține în brațe, are grijă de tine și te ajută în drumul ăsta numai ca să le dai lor banii (pe bază de donație, că nu este divin să ceară) și să-ți bage în cap iluzii cum că tu comunici cu îngerașii și divinitatea este cu tine împotriva puterilor întunecate (care or fi alea?). Dar să șțiți că ei nu o fac conștient, ei chiar cred în prostia asta și au atâta încredere în ei încât te  conving și pe ține de același lucru.

Mai multe despre acest subiect gășiți în clipul video de pe YouTube.