Meniu Închide

Despre TransGenerațional

     Haideți să tratăm un subiect de maxim interes în această perioadă tulburătoare pe care o traversăm și anume TransGeneraționalul și cum ne afectează acesta. Acest aspect m-a pasionat mulți ani la rândul așa că l-am studiat și analizat prin toate sursele ce mi-au picat în mână inclusiv în analizele mele cu clienții. Vreau acuma să vă fac o scurtă descriere legată de acest subiect.

     Psihogenealogia este o abordare a psihologiei dezvoltată în special de către Anne Ancelin Schützenberger prin anii 70. Prin această abordare analizăm locul pe care îl ocupăm fiecare în familia noastră. Analizăm arborele genealogic și pe baza lui înțelegem de ce întâmpinăm anumite situații, boli și evenimente în viață noastră.

     Există mai multe tehnici prin care putem analiza TransGeneraționalul. Una din ele și cea mai cunoscută fiind Constelațiile Familiale.

     Purtăm în celulele noastre informația strămoșilor cu toate bucuriile și suferințele lor. Depinde de noi cum ne poziționăm în neam și ce vrem să manifestăm.

Până la a câta generație suntem influențați? Până de când s-a făcut omul și nu numai. Unii specialișți spun până la a 7-a generație alții până la a 9-a. Părerea mea personală este că depinde mult de cât de multe s-au vindecat și eliberat în karma de neam plus cine ești tu ca suflet-spirit și ce experiențe ti-ai ales prin acest neam.

Ce sunt fidelitățile de neam și de ce repetăm experiențele anumitor strămoși?

     Prin fidelitatea de neam înțelegem că suntem într-un mod mai mult sau mai puțini conștienți legați de cineva din neamul nostru. Poate să fie vorba de o bunică, un străbunic, mama sau oricine altcineva. De ce suntem legați de ei? Pentru că purtăm în lecțiile noastre ca și suflet nevoia unei experiențe similare. Astfel ne lipim de o energie ce încă nu a fost înțeleasă, eliberată și integrată din neamul nostru ca și experiențe, devenim chiar noi responsabili să maturizăm acel aspect din neamul nostru.

Exemplu: Bunicul lui Cristi era un bărbat agresiv și dur cu femeile. Cristi a fost în conflict vieți la rândul cu acest aspect al unui bărbat dur cu femeile. Poate chiar a fost în multe reîncarnări femeie și a suferit aceste abuzuri. Ce se întâmplă în această întrupare. El vine și poartă în gena lui aceast temperament agresiv în relația cu energia feminină. Astfel le va manifestă și el aceste energii indiferent că este conștient sau nu de ele. În momentul în care înțelege lecția va avea suficientă maturitate pentru a elibera și integra această karmă de neam. Despre soluții o să discutăm în alt capitol.

Nimic nu este ceea ce pare.

Nu degeaba am venit la întrupare în neamul în care suntem.

     Astfel de paternuri putem să repetăm legat de orice altceva. În relația cu banii, sau în căsătorie, sau cu plecările la drum lung etc. Acolo unde întâmpinăm dificultăți trebuie să ne punem întrebări serioase și în legătură cu arborele nostru genealogic. Putem să repetăm și pe baza anumitor dăți precum. Bunicul a divorțat pe 23 Iulie. Tu divorțezi la fel pe 23 Iulie. Străbunica a avut parte de un avort spontan în 11 Mai. Tu ai parte de o pierdere serioasă în acea perioadă. Se caută a verifica tot în arborele genealogic(o să învățăm în alt capitol să-l facem). Căsătorii, decese, divorțuri, nașteri etc. Veți rămâne uimiți cât de mult sens vor face toate cu viața voastră. Inclusiv dacă purtăm prenume sau porecle din neamul nostru. Și aici este o poveste pe care o s-o punctăm în alt capitol.

     Aceste scenarii se tot repetă până când eliberăm energiile blocate de acolo(doli ce nu s-au ținut, regrete sau vinovații nevindecate, furie neexprimată, secrete nespuse etc.). În majoritatea problemelor ce le repetăm își au originea în trecutul arborelui nostru și este în strânsă legătură cu misiunea noastră ca și suflet aici pe pământ.

     Repet. Ceea ce căutăm să învățăm ca și spirit întâmpinăm de cele mai multe ori în karma de neam. Așadar cu cât ne maturizăm mai rapid și înțelegem lecția cu atât eliberăm și vindecăm toată această karmă de neam. Din acest motiv unele suflete sunt total copleșite pe un arbore genealogic iar altele mai puțin. Unii au înțeles anumite lecții alții încă mai au de tras. Dacă tu ca spirit ai înțeles multe aspecte cu care se confruntă arborele tău genealogic, tu vei fi cel care arde această karmă de neam fără să ai parte de prea multă suferință sau dramă. De ce? Pentru că deja ai înțeles și corectat tensiunile din arbore.

     Des se întâmplă ca problemele și tensiunile din arbore să le oglindim chiar în părinții sau bunicii noștri. Ne identificăm cu tot felul de personalități din trecutul arborelui nostru ce au nevoie să fie eliberate. Bineînțeles că aceste modele le repetăm și le dăm și noi mai departe copiilor noștrii dacă nu le vindecăm.

     Atragem în viață noastră bazat pe ceea ce suntem. Și suntem compuși inclusiv din arborele nostru genealogic. Din acest motiv este necesar să facem o inspecție pe arborele nostru pentru a ne cunoaște mai bine, a ne vindecă mai ușor și a câștigă mai mult liber arbitru să materializăm ceea ce ne dorim noi în viața noastră, nu să trăim viața netrăită a bunicilor noștri. Și așa să dăm și noi mai departe copiilor noștri o viață mai bună și eliberată de tensiunile neamului.

     În următoarele capitole o să luăm mai detaliat fiecare aspect important legat de arborele nostru și vom învața cum să-l facem și să eliberăm blocajele din el.

Mulțumesc și vă iubesc că mă urmăriți. ❤️

     Vă invit la analiza amprentei energetice să scoatem împreună aceste blocaje din neam și să aflăm motivul pentru care sunteți întrupați in aici și acuma pe pământ.