Meniu Închide

Despre Kundalini

     Uite că din multe clipuri și articole scrie, fix despre Șarpele Kundalini nu am zis mai nimic. De ce? Probabil credeam că lucrurile sunt destul de clare în această privință. 

     Este Șarpele Kundalini un Șarpe sau nu este? Nu, nu este șarpe, însă modul în care circulă această energie este șerpuită. Și de aia i s-a zis șarpe. În realitate este doar o energie ce se mișcă șerpuit. Mai degrabă am spune Energia Kundalini decât Șarpele. Și așa noi ca popor ortodox suntem speriați de cuvântul ăsta Șarpe și îl asociem cu ceva Satana sau chestii negative :)).

     Hai să vă spun perspectiva și experiența mea legată de Kundalini.

     Această energie se spune că pornește de la baza coloanei vertebrale. Este acel os numit sacru. Sau cum i spunem noi Românii noada curului. Aș spune că este corect că de la bază pornește însă nu este doar atât. În cartea lui Drunvalo Melchizedek Floarea Vieții vol 2(pe care vă recomand să o studiați) ne vorbește despre 5 canale de energie ce pornesc din coccis, anus, perineu, vagin la femei sau testicule la bărbați și clitoris la femei sau capul penisului la bărbați. Aceștia sunt cei 5 centrii de unde pornește energia Kundalini.

     Părerea mea este că această energie vine de undeva. Nu este autogenerată neapărat de noi. Chiar dacă în acei centri avem un oarecare mic bagaj energetic. Pe lângă acest bagaj putem să o mai primim și din altă parte. Cum ar fi să o tragem din centrul pământului și să o urcăm în sus pe aici. Sau chiar să o primim din orice altă parte. Chiar și când facem sex o putem primi de la partener și ne putem juca cu ea.

     Bun până acuma am clarificat de unde pornește această energie și cum o putem accesa. Întrebarea este, cum o urcăm sus, când o pornim, cum o pornim, care sunt riscurile și beneficile?

     Păi aparent e simplu. Este o energie(depinde și asta de care energie și de unde este luată) pe care o luăm și o urcăm în sus prin chakre. De obicei în obișnuința noastră o ducem în sus până iese prin chakra coroană. Dar putem facem și alte scheme cu ea. Vă invit să citiți articolul meu de pe site numit “Controlul energiei Sexuale prin Ankh” din secțiunea Meditații.

     Puteți să vă imaginați că aveți un aparat ce-l băgați în priză la curent. Acest curent îl face să funcționeze. Asta face această energie. Dar dacă aparatul are ceva stricat în el poate să se ardă sau pur și simplu să nu primească energie și să nu pornească. Deci nu este doar atât mai avem nevoie și de altceva.

     Eu înainte de trezirea kundalini recomand o bună detoxifiere fizică, energetică, emoțională și mentală. De ce? Pentru că altfel energia kundalini când se ridică se va lovi direct de ele. Ai o traumă emoțională dintr-o fostă relație ce te-a trădat? Atunci o să simțit direct un șoc pe chakra inimii când vei ridica kundalini și nu o să fie prea plăcut, o să fie ca un scurt circuit.

     Cum o ridicăm? Cel mai bine e să-l lași pe Sinele tău Superior să o facă. El știe mai bine când eșți pregătit pentru asta. Până atunci trăiește viața ce o ai de trăit și ce îți este dat să faci, dacă o să fugi de ce ai de făcut asta nu va trezi Kundalini ci doar va amâna momentul oportun. Sunt mai multe tehnici și eu nu vreau să dau una din ele precisă pentru că vă poate afecta dacă nu sunteți pregătiți cum am discutat mai sus. Una din ele este meditația cu Ankh ce o am pe site. Iar dacă vreți cu adevărat să va pregătiți și să lucrați cu voi vă invit în grupul meu de whatsapp unde țin meditații ghidate săptămânal pe zoom.

Câteva mit-uri despre Kundalini:

  • “Șarpele Kundalini se ridică o singură dată”. Fals. Energia Kundalini se poate ridica de multe ori.
  • “Dacă îți ridici Șarpele Kundalini te iluminezi și nu te mai reincarnezi”. Astea sunt baliverne venite de prin India Tibet zona aia. Logica lor care era. Că își ridicau Energia Kundalini li se trezea glanda pineală cu chakra coroană și de acolo începeau să vadă viața la un nivel superior de conștientă. Dar asta nu are legătură cu faptul că ești gata mare iluminat sau că nu te mai reincarnezi. Majoritatea dintre noi cei ce citim acest articol avem deja glanda pineală deschisă și chakra coroană. Și ce? Suntem prea mari iluminați cu asta sau nu ne mai reîncarnăm? Nu, desigur că nu. Ci doar am deschis niște uși, viața abia începe de aici. Reîncarnare este o alegere de cele mai multe ori.
  • “Energia Kundalini poate să aducă puteri supranaturale”. Se spunea asta la fel din ideea că se deschid chakrele superioare. Vedeți voi, în trecut era mare minune să vezi pe unu cu glanda pineală deschisă, acuma este destul de comună și banală această chestie. Depinde de fiecare, poate unora le activează niște percepții de clarviziune, clarintuitie ori altora mai puțin. În mod cert ea trezește ceva în noi și din acest motiv este necesar să fim pregătiți.
  • “Energia Kundalini rămâne ridicată tot timpul”. Nu, poți la fel de bine să scoți ștecherul din priză și s-a oprit curgerea. Poți foarte ușor să faci belele și să-ți închizi chakrele. Trezirea Kundalini prespune in prima faza un boom din care începem să vedem viața cu alți ochi și să cunoaștem lumea spirituală. Mai apoi există și alte treziri de kundalini. Noi ce avem nevoie este să ne pregătim complet trupul, mintea și sufletul. Să fim vindecați, să aducem cunoaștere să avem un bun cod moral. Și apoi când mai vine o ridicare vine la o intensitate mai mare și cu daruri mai speciale.

     Cam asta și despre Kundalini, aștept întrebările voastre dacă aveți.