Meniu Închide

Depresia și Noaptea Sufletului

     Ce reprezintă Noaptea Sufletului? Cred că toți ați trecut prin această noapte a sufletului. Este acea criză de Sine. Un moment de moarte și renaștere. De reinventare a sistemului nostru de valori, a personalității și a credințelor ce ne definesc. Acea noapte ce ne coboară în stranfundul iadului pentru a renaște precum pasărea Pheonix.

     Și în această noapte a sufletului apare și Depresia printre altele. Cum să definim pe scurt depresia? Acele sentimente că nu reprezentăm nimic, că nu avem un scop în viață, că nimic nu ne bucură, că suntem lipsiți de chef, de viziuni, de speranțe și de perspective de viitor. Aici apare gândul de suicid. De ce? Pentru că trebuie să lăsăm ceva în urmă și să renaștem. Desigur asta nu presupune sinucidere ci presupune să ne dăm voie la procesul transformator și să devenim o variantă mai bună a noastră. Gândul de suicid este al vechiului Eu ce se dizolvă.

     Am trecut și eu prin aceste stări și din experiența personală vă pot recomanda o chestie simplă pentru a trece mai ușor prin ea atunci când se instalează. Pur și simplu, respirați conștienți, nu vă atașați de toate aceste stări dar nici nu le respingeți. Ele doar ne indică că suntem într-un proces de metamorfoza. Dacă vă conectați cu sufletul vostru o să simțiți multă bucurie deoarece el știe că urmează ceva frumos și luminat după această metamorfoză.

Mai multe informații găsiți în clipul video de pe YouTube.