Meniu Închide

Cosmologia Mayasa

     Calendarul Mayaş ne vorbeşte despre evoluţia conştiinţei. În Cosmologia prezentată mai jos ne referim la cele 9 cicluri majore de creaţie. Acestea nu sunt liniare, ci holografice. Sunt îmbracate unul în celălalt.

     Această piramidă formată din 9 nivele se extinde la nivelul următor şi se dezvoltă faţă de nivelul anterior cu o frecvenţă de 20 de ori mai rapidă, ceea ce determină o evoluţie accelerată cu fiecare moment.

     9 nivele care se dezvoltă în 13 tonuri. 7 zile şi 6 nopţi, fiecare ton având o parte de lumină şi o parte întunecată. Tonurile Impare sunt Masculine/Lumină/Yang iar cele Pare sunt Feminine/Întuneric/Yin. O să vorbim despre aceasta imediat.

     Mai exact, perioadele de lumină sunt acele perioade de creştere şi perioadele de întuneric sunt perioadele în care aplicăm ceea ce am învăţat. Cam asta este pe scurt şi la obiect. În timp ce aplicăm cunoştinţele facem şi greşeli iar după aceea aflăm ceea ce nu ştiam deja. Şi tot aşa spre perfecţionarea noastră.

     Dar la ce ne referim prin faptul că, Conştiinţa Evoluează?

     Ne referim la a deveni Conştienţi de ceva. Când observam ceva suntem Conştienţi de acel lucru. Cu cât urcăm trepte mai sus cu atât devenim mai Conştienţi de anumite aspecte ale vieţii. În funcţie de nivelul de Conştienţă la care ne aflăm suntem Conştienţi de anumite aspecte ale vieţii şi interpretăm realitatea într-un anume fel.

     Conştiinţa se mişcă în Timp şi Spaţiu. Ceea ce ne face unici pe fiecare este libertatea noastră de a alege spre ce să ne concentrăm atenţia şi să devenim conştienţi.

     Percepţia noastră se schimbă în funcţie de Timpul şi Spaţiul în care ne aflăm. Asta face un Calendar. Îţi arată timpul şi spaţiul prin care te mişti. Mai departe, în funcţie de nivelul tău de evoluţie raportat la acel timp şi spaţiu, poţi lua anumite decizii.

     Aşa că dacă ai acordat atenţie acestui articol, te afli aici dintr-un anume motiv al intenţiei tale conştiente sau inconştiente. Poate ai venit să iei nişte informaţii pe care le căutai, sau poate îţi place să critici nişte greşeli gramaticale şi ai găsit acest articol, ori poate vrei să judeci ceva care nu este în acord cu sistemul tău de credinţe şi nu ştiai ce. Indiferent care este motivul, el s-a petrecut datorită timpului şi spaţiului prin care ne mişcăm în raport cu intenţia ta şi deciziile pe care le poţi lua.

     Spre exemplu, din 7 Aprilie 2019 până pe 19 Aprilie 2019 ne aflăm pe Tracena Cremene (Oglinda) în Calendarul Tzolk’in despre care vom vorbi imediat. Această perioadă de timp îţi cere să corectezi din greşeli pentru a intra pe calea de mijloc, îţi cere multă practică în ceea ce faci, nu să visezi, sau să începi să dai naştere la ceva nou, îţi cere sacrificiu de “Sine” despre care am vorbit aici şi îţi oglindeşte multe părţi interioare. Te interiorizează şi te orientează spre reflexie şi meditaţie. În acest timp, mi-a venit în gând să structurez articolele despre Sacrificiul de “Sine”, articolul prezent şi altele pe care urmează să le postez curând. Bineînteles, pe fiecare în parte îl poate influenţa diferit această Tracena, în funcţie de cine este el şi cum se mişcă în timp şi spaţiu. Pe mine m-a influenţat deoarece responsabilitatea mea este să dau Cunoaşterea mai departe. Aşa că influenţa acestei Tracene mi-a adus în cale oportunităţi pentru a materializa intenţia sinelui. Era decizia mea să le postez sau nu. Dar după cum am spus în articolul cu Sacrificiul de “Sine” trebuie să rămânem pe calea de mijloc. Neacceptând să îmi urmez intenţia Sinelui, m-ar fi scos din sincronicitate. Cei care ştiţi ce înseamnă să-ţi urmezi sinele şi ce înseamnă să nu-l urmezi, cunoaşteţi diferenţa.

Mai jos avem poza cu piramida în termeni moderni.

cosmologia mayasa

     Fiecare ciclu are o intenţie specială. Denumirea lor este pentru a ne fi mai uşor să-i înţelegem mesajul şi cum se dezvolta viaţa. Evident, în aceste perioade s-au întâmplat mult mai multe evenimente. Faptul că ne mişcăm printr-un timp şi spaţiu nu obligă pe nimeni să evolueze forţat. O să vedeţi, este decizia fiecăruia dacă vrea să fie pe val sau să bată pasul pe loc. Din acest motiv insistăm şi cu analiza amprentei energetice pentru a nu repeta reîncarnările şi a reintra în sincronicitate.

Ciclul Celular

     Ciclul îtnreg ce are ca durata 16,4 miliarde de ani şi este împărţit în 13 tonuri. Fiecare ton are 1,26 miliarde de ani.

     Acum 1,26 miliarde de ani apare prima celulă vie pe această planeăa. Avem Acţiune şi Reacţie a acestui ciclu. Toate aceste legi fizice stabilite de la Big Bang înainte.

Ciclul Mamifer

     Început acum 820 milioane de ani. Fiecare ton ţine 63,4 milioane de ani fiecare. Observaţi cum durata tonului este mai mică faţă de tonul ciclului anterior. Acum 63,4 milioane de ani (ziua 7) au apărut mamiferele.

     La începutul acestui ciclu mamifer, celulele individuale au început să se aglomereze pentru cooperare şi supravieţuire, astfel au evoluat etapă cu etapă până au ajuns la Mamifere. Este vorba de Stimul şi Impuls. Totul se baza pe supravieţuire. Încă trăim în această perioadă de 1,26 miliarde de ani a Ciclului Celular din ziua 7. Deci supravieţuirea înca există în Conştiinţa noastră. Încă trăim şi în această zi de 63,4 milioane de ani. După cum am spus, toate cele 9 nivele se îmbracă una pe cealalaltă.

Ciclul Familial

     Început acum 41 de milioane de ani. Fiecare zi şi noapte durează 3,1 milioane de ani. Astfel mai multe au adus împreună conştiinţa Stimului şi Răspunsului Individual. Aşa s-a format conceputul de familie.

Ciclul Tribal

     Început în urmă cu 2 milioane de ani. Ziua şi noaptea durează 158.000 milioane de ani. Trecerea de la Homo Erectus la Homo Sapiens care a aparut acum aproximativ 158 de mii de ani.

     Acest moment coincide cu Istoria venirii Nefilimilor pe pământ şi facerea omului (vezi aici articolul). Omul a pierdut coada şi a câstigat în schimb mintea ca instrument de a observa diferenţele nu doar pentru a reacţiona ci şi pentru a decide.

Ciclul Cultural

     Apărut în urmă cu 102.000 mii de ani. Ziua şi noaptea durează 7.900 mii de ani. Moment care corespunde cu apariţia Lemuriei. Aici a apărut în Conştienţa noastră motivul. Motivul stelelor, motivul focului, al creaţiei etc. În urma cu 7.900 de ani s-a dezvoltat şi agricultura.

Ciclul Naţional

     Început cu 3.115 mii de ani înainte de Hristos. Durata unei zile şi nopţi este de 394 de ani. În aceste etape omul învată să scrie şi se modernizează. Aici au apărut şi conceptele de naţiuni şi frontiere. Conştienţa aici era legată de lege pentru a ordona motivul şi rezultatul cauzei.

Ciclul Planetar

     Start cu 1.755 ani după Hristos. 19,7 ani durata unei zile şi nopti. Aici a pornit Revolutia industrială în Europa. Conştienţa în această perioadă era orientată pe ceea ce înseamnă Putere.

Ciclul Galatic

     Început recent, în 1999. Durata fiind de doar 360 de zile a unei zile şi a unei nopţi. Aceasta înseamnă aproximativ 13 ani. Aici s-a descoperit mai mult despre Galaxia Noastră, a existat şi un boom pe partea de spiritualitate prin cărţi şi alte materiale. Conştienţa trebuie să fie îndreptată spre Etică şi Valorile cosmice spirituale.

Ciclul Universal

     Începutul stagiului de Co-Creatori Conştienţi, de faptul că există o singură conştiinţă în tot şi în toate. În tine, în telefon, în partener, în aer. Peste tot o singură Conştiinţă. Totul devine orientat în acest sens pe Etică. Mai exact, pe Cosmoetică. Mai întâi apare Conştiinţa acelui lucru după care apare lucrul. Conştiinţa a ceva >Gand>Eveniment.

     Cei care doresc mai multe informaţii despre aceste perioade, le recomandăm lucrările lui Carl Johan Calleman şi Ian XelLungold. Noi de acolo le-am învăţat şi structurat.

     Modul în care funcţionăm în prezent este foarte accelerat. Volumul de informaţii pe care îl primim este imens. Asta ne copleşeşte şi avem impresia că timpul s-a scurtat. De fapt, este creaţia foarte accelerată şi numărul imens de informaţii.

      Ce se întampla în trecut într-un timp lung acum se întamplă într-un timp mai scurt. Cu cât creştem şi evoluăm, cu atât suntem atenţi la mai multe detalii şi avem o conduită mai spiritualizată, chiar dacă nu o conştientizăm.

     De fiecare dată creaţia se accelerează de 20 de ori mai repede. Oservaţi ce rapid evoluează tehnologia. Observaţi că acum spiritualitatea este accesibilă oricui o cere. Doar la noi pe site, Iluminarea Potenţialului, găseşti informaţii structurate care te scutesc să citeşti sute de cărţi.

     Mintea noastră este un instrument al Conştiinţei. Iar mintea este copleşită de atâtea informaţii şi nu le poate face faţă. Astfel apare Stresul. Suntem atât de copleşiţi, încât eliminâm tot ceea ce nu mai putem întelege ca formă de supravieţuire. Noi ne adaptăm la stres. Ne-am adaptat şi am dezvoltat Intuiţia.

     Intuiţia se bazează pe acţiunea de moment fără a cunoaşte deja acel ceva cu mintea sau a crede despre ceva despre el. Este atunci când cunoşti un lucru fără să ai dovezi despre acel lucru fizic, doar că îl cunoşti pur şi simplu. Astfel, decât să intrăm într-o zonă care să ne copleşească de stres, ne urmăm intuiţia inimii şi suntem pe val.

     Când urmezi intuiţia inimii, nu ai timp să te gândeşti de multe ori înainte. Devine spontan. Intuiţia este în stransă legatură cu Cunoaşterea de Sine. Intuiţia provine chiar din Sine. Sinele despre care am tot discutat în articolele precedente. Când trăim în Sinele Intuitiv dobândim şi o pace a minţii. Pe lângă asta, avem impresia că timpul stă în loc. Astfel suntem pe flux şi ne aflăm în sincronicitate cu viaţa.

     Ceea ce am pus în cuvinte despre Cicluri cu siguranţă nu toţi au evoluat aşa liniar. Încă mai există maimuţe cu coadă. Încă exista oameni care nici măcar raţiunea nu o au dezvoltată, dar ce să mai zicem de etică sau de partea spirituală a lucrurilor. La fel şi această perioadă pe care o traversăm acum, nu este pentru oricine. Unii sunt conştienţi de ea, o înţeleg şi evoluează rapid. Alţiii încă bat pasul pe loc. Dacă ai ajuns până aici, cu siguranţă şi tu eşti conştient de ea. Dacă nu erai, acum eşti.

     Noi venim în sprijin cu analiza amprentei energetice pentru Cunoaşterea de Sine spre care ne îndeamnă şi perioada pe care o traversăm. Prin conştientizarea aspectelor voastre interioare din analiza efectuată deja acceleraţia este mult mai accelerată şi anumite probleme se rezolvă de la sine. Pe lângă analiza amprentei, noi pe site avem postat Calendarul Tzolk’in. Informaţiile postate sunt de negăsit pe alte site-uri româneşti. Eu le-am structurat şi aranjat din cărţile şi cursurile studiate în aţa fel încat să-i fie uşor oricui să se armonizeze cu ritmul vieţii. Despre analiza amprentei ai informaţii aici iar despre Calendarul Tzolk’in aici.

     Trebuie conştientizată intenţia planului divin în raport cu intenţia ta, astfel încât în funcţie de ceea ce eşti tu şi cine eşti tu să intri în armonie cu planul divin şi să Co-Creezi Conştient. Dacă te cunoşti pe tine însuţi şi co-creezi conştient cu intenţia divină, atunci eşti pe flux şi pe intuiţie.

     Trăind în Sine prin Intuiţie eşti mereu în locul potrivit, la momentul potrivit şi cu oamenii potriviţi. Cu trăirea în Intuiţia Sinelui, spuneam că apare pacea minţii. Apare pacea minţii deoarece există certitudinea că lucrurile sunt perfecte aşa cum sunt.

     Noi acum ne aflăm fix în vârful piramidei şi cum volumul de informaţii este accelerat, la fel şi Cunoaşterea de Sine devine mai uşor de accesat. Vreau să vă întreb pe voi. Cum vedeţi evoluţia noastră din perspectiva faptului că ne aflăm în vârful piramidei iar volumul de informaţii şi de cunoaştere este imens? Cum ne vedeţi şi vă vedeţi peste câţiva ani? Aştept comentarii cu părerea voastră pe Facebook.