Meniu Închide

Arhanghelii

     Există o multitudine de Arhangheli cunoscuţi. Îi punem în discuţie pe cei mai cunoscuţi şi câteva caracteristici care vă vor ajuta să intraţi mai uşor în contact cu ei şi să le înţelegeţi menirea. Arhanghelii sunt aleşi ca făcând parte din Ierarhia Divină, fiecare având diferite responsabilităţi date de la Dumnezeu pentru împlinirea planului divin.

Uriel

Uriel

     Supranumit şi Focul lui Dumnezeu care aduce informaţiile profetice. Are capacităţi purificatoare, în special la nivelul primei chakre. Ne ajută să iertam trecutul şi să intrăm în pace cu prezentul prin arderea egoismului şi a fricilor instaurate la baza primei chakre. Tot el are puterea de a transforma plumbul în aur la nivel alchimic spiritual. Deci el ne ajută să transformăm durerile şi fricile din prima chakra în lumină şi înţelegere.

Jofiel

Jophiel

     Este Arhanghelul care păzeşte copacul vieţii. Despre el se spune la nivel ezoteric că i-a condus pe Adam şi Eva afară din rai după ce au muşcat din fructul interzis. Este numit şi Frumuseţea lui Dumnezeu sau Contemplaţia lui. Transformă sentimentele umane în înţelegeri mai înalte la nivel spiritual, precum ignoranţa şi mândria în adevăr şi înţelepciune. Este patronul artei frumuseţii şi este asociat cu Chakra 2. Deci ne ajută la nevoile noastre care ţin de Chakra 2, precum Relaţia, Justiţia, Echilibrul, Dreptatea, Armonia.

Chamuel

chamuel

     Numit Cel care îl vede pe Dumnezeu şi care îl venerează. Ancorează în om dragostea divină pentru Dumnezeu, astfel încat ne face recunoscători de darurile primite de la Dumnezeu. Ne ajută în găsirea scopului în viaţă. Este îndrumator spre drumul nostru în Lumină. Tot el ajută şi la echilibrările karmice necesare evoluţiei şi din planul existenţial. Patronează chakra subombilicală.

Rafael

Rafael

     Rafael este responsabil în mare parte de vindecări, fiind văzut în verde de cele mai multe ori. El este cel pe care îl asociem cu chakra inimii şi a iubirii necondiţionate. Tămăduitorul tuturor neputinţelor omeneşti. Numele lui se mai traduce şi vindecător.

Mihail

Mihail

     Una dintre caracteristicile primordiale ale lui Mihail este aceea de a duce spiritele în lumea căreia aparţin. Spre exemplu, în cazul unui spirit rătăcit care a posedat pe cineva, îl chemăm pe Arhanghelul Mihail iar acesta ştie unde îi este locul şi unde să-l ducă. Numele lui mai semnifică şi dreapta judecată. Pe el îl asociem cu Chakra 5.

Gabriel

Gabriel

     Numele lui înseamnă de fapt Bărbat Puternic, fiind o prescurtare de la Elohimadica Dumnezeu. Mai este numit şi Omul lui Dumnezeu. De obicei, Gabriel aduce veştile din sferele cele mai înalte aici pe Pământ. Patronează Chakra celui de al treilea ochi.

Zadkiel

Zadkiel

     Justiţia Divină. Este în strânsă legatură cu Iertarea. Ne ajută să vedem dreptatea în jurul nostru prin iertarea celorlalţi şi a noastră, să vedem calea de mijloc şi cum stau lucrurile de fapt. Este asociat Chakrei Sahasrara şi mai semnifică şi Puritatea.

Metatron

Metatron

     Despre Metatron se spun multe. Cu adevărat îl veţi remarca şi prin simţul umorului pe care îl are. Tot el ne ajută să putem vedea şi în viitor pe planul nostru existenţial şi nu numai. Este recunoscut şi ca Enoch din vechime. Bineînţeles este divizat în mai multe suflete. Cunoaştem cubul lui Metatron, cel din care s-a construit acest Univers. Mai este cunoscut şi ca scribul lui Dumnezeu şi Căpetenie de Îngeri. Este reprezentat ca păstrând în cronica Akashă tot ce se întâmplă.

Ariel

Ariel

     Îngerul naturii care guvernează tărâmul elementalilor. Zâne, spiriduşi, elfi, nimfe ş.a.m.d. Ariel te poate aduce în contact mult mai uşor cu natura şi cu Mama Pământ. El te poate învăţa ce înseamnă respectul pentru Mama Pământ. Ne ajută pe lângă asta să înţelegem şi rimurile naturale ale Pământului. Pentru a intra în Relaţie mai uşor cu animalele şi cu natura, Ariel este una dintre fiinţele cele mai în măsură să ne înveţe cum.

Azrael

Azrael

     Este cel care vine înainte de Moartea omului să-l ajute să treacă la urmatorul nivel. Prin el, oamenii pot să facă mai uşor tranziţia din această viaţă în următoarea. Este cel ce rupe cordonul şi ajută spiritul să facă următorul pas. Mai este numit şi Îngerul Morţii.

Haniel

Haniel

     Haniel sau Gloria lui Dumnezeu. Simbol al Credinţei şi al ochiului lui Dumnezeu. El este unul dintre Arhanghelii care ne îndrumă spre iluminarea noastră. Ne arată drumul şi calea de urmat. Vine la noi cu un soi de cunoaştere necesară evoluţiei noastre. Prin el putem să descifrăm mai uşor anumite mesaje divine pe care nu le înţelegem pe deplin.

Jeremiel

Jeremiel

     Compasiunea lui Dumnezeu. Călăuza sufletelor evlavioase. Ajută sufletele să evalueze trecutul lor spiritual şi evoluţia de care au avut parte. Tot el îţi arată ce ai facut bine şi ce ai făcut greşit pentru a corecta şi a avea un mers mai bun de acum înainte.

Raguel

Raguel

     Prietenul lui Dumnezeu. Este un fel de Supervizor care supraveghează ca totul să se desfăşoare conform planului divin. Recunoscut ca un bun prieten care îţi sare mereu în ajutor şi te ajută să îţi rezolvi disputele de orice fel. Îţi oferă o energie de optimism prin entuziasmul pe care ţi-l insuflă.

Raziel

Raziel

     Raziel mai este numit şi Secretul lui Dumnezeu ca păzitor al esenţei originale. El este cel care cunoaşte secretele Universului şi modul lui de funcţionare. La el găsim cunoaşterea vieţii, codurile şi misterele acesteia. Esenţa Curcubeului.

Sandalfon

Sandalfon

     Sandalfon, cel care umblă în sandale. Mai este numit şi fratele geamăn al Arhanghelui Metatron, acesta din urmă fiind cerul iar Sandalfon Pământul. Se mai spune că Sandalfon are o rezonanţă cu Proorocul Ilie iar Metatron cu Enoch. Sandalfon este menţionat şi ca maestru al muzicii şi al împământării, al vieţii pline de belşug şi armonie aici pe Pământ. Una dintre misiunile lui este aceea de a duce la Dumnezeu rugăciunile Oamenilor.

Zafarel

Zafarel

     Este deţinătorul Diamantului şi al purităţii, cel care face tranziţia dintr-o dimensiune în alta. Cel care cântăreşte dacă omul este pregătit sau nu. El este unul dintre îngerii care au ca responsabilităţi să menţină bună evoluţia a omului. Astfel, el este un foarte bun îndrumător spiritual spre iluminare şi inocenţă. Prin Zafarel putem să cunoaştem starea de uniune cu Dumnezeu.

  Am oferit câteva informaţii generale despre unii dintre cei mai importanţi Arhangheli cunoscuţi aici pe Pământ. După cum am menţionat numărul lor în existenţă este cu mult peste ceea ce ne putem imagina. Pentru a-i cunoaşte mai bine pe fiecare în parte trebuie să intraţi în contact conştient cu ei.

     Pentru cine îşi doreşte să intre în contact cu ei, îi recomandăm să facă Meditaţia de intrare în Spaţiul Sacru al Inimii. Acolo fiecare poate să roage unul dintre Arhangheli să vină şi să-l ajute la ceea ce are nevoie. Dacă meditaţia este făcută corect, vă aflaţi în acord cu sinele şi în sincronicitate. Atunci nu aveţi cum să daţi greş.