Meniu Închide

Numarul 10

     Intreaga noastra natura se regaseste in primele 10 numere(copacul vietii).

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10=55

     Numarul 55 indica limita umanitatii > 10=5+5

Numaru l0 este sarpele care isi inchide coada.Semnifica Totul si potentialui care seafla in el pentru a da nastere creatiei

     Cantitativ 10 reprezinta acelasi lucru ca si 5+5=10 si ca 1+2+3+4=10 devenind formula omului insusi.

     Numarul 10 este numit si „mama totului,care inglobeaza totul,care cuprinde totul,care este cea dintai nascuta,care nu respinge nimic,numarul sacru”

„paznicul cheilor totului,care seamana pe de-a intregul cu numarul originar(unitatea)”

„Este fara nici o indoiala pagina cea mai importanta,fara de care toate cele care o perced nu ar putea fi intelese. Ea se afla intr-o stransa legatura cu prima pagina din care decurge totul” Saint Germain

     Numarul 10 este propriu fiecarui om,in el se afla cuvantul fundamental pentru om cafiinta umana si atitudinea sa fata de lumea exterioara.

     Este un numar constant la fiecare fiinta umana si in acelasi timp un numar terestru,prin intermediul caruia spiritul poate merge in lumea exterioara.

     Pentagonul ce apare in centrul figurii are unghiurile de 108 grade si par sa fie impartite in 3 parti egale de 36 de grade fiecare.Or 36 de grade intra de 10 ori intr-un unghi de 360 de grade.Intregul nivel este detinut in centrul figurii care supune toate cele zece regiuni de 36 de grade care il inconjoara.Acesta formeaza figura alaturata.

     Aceasta figura este construita cu doua triunghiuri isoscele,unul fiind varful ascutit al pentagramei iar celalalt are unghiul din varf egal cu unghiul pentagonului.

     In jurul centrului structurii se gasesc decagoane regulate care sporesc continu.

     Zece raze pleaca din centrul figurii parand sa sustina intreaga structura.Centrul insusi reprezinta de asemenea un punct cu zece unghiuri.

„El trebuie sa stie sa trezeasca in sine acea stare de a fi redus si restrans la un punct in care se afla concentrata intreaga bogatie a vietii.Initiatul se pune in stare de contemplatie punctuala.El trebuie sa aiba experienta traita launtric a unui punct care contine totul si din care decurge totul,care nu este nimci si totusi este totul,care contine unitatea fiintei si a fortei.Puterea de a se pune intr-o asemenea stare care permite ca totul sa aisa din nimic,apartine misterelor,este citirea primei pagini.” Rudolph Steiner

     Aceasta figura poate deveni imaginea simbolica a relatiilor omului cu individualitatea sa creatoare si cu elementul divin care vine sa-l uneasca cu infinitul.

     Cand numarul dualitatii – diada – patrunde in decada,aceastaeste spintecata si decada unita se transforma in doua pentade opuse.Indepartand polaritatea care exista intre cei doi cinci,intregul devine o decada.

     In lumea cristalelor se intalnesc forme cristalizate:tetraedru,octaedru si hexaedru.

     In realitate atat dodecaedrul cat si icosaedrul care cuprind pentagoane parasesc lumea solidelor minerale si cristaline.

Cuvinte Cheie:

  • manifestare
  • expresie
  • potential realizat
  • intregire
  • structura completa
  • conducator
Distribuie/ShareShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin