Meniu Închide

Despre Kybalion

Cartile intelepciunii sint inchise,cu exceptia urechilor ratiunii.

     Kybalion este o culegere de maxime, axiome si de precepte, care erau complet ininteligibile pentru profani, insa pe care initiatii le intelegeau imediat ce le erau explicate.

     Acestea provin din antichitate si au fost predate de catre Toth/Hermes Trismegistus celor pregatiti sa le inteleaga pentru a pastra flacara fie a credinte,inteleciunii si a adevarului.

     Aceste adevaruri au fost raspindite confidential intre acesti citiva oameni precum Platon,Pitagora,Paracelsus,Hipocrate si multi alti initiati.Oameni care nu uitau faptul ca invataturile originale ale lui Hermes in ceea ce priveste divulgarea cuvintelor Adevarului acelora care sint pregatiti sa le primeasca.

“Cind urechile elevului sint gata sa inteleaga, atunci vin buzele pentru a le umple de intelepciune”

     Initiatii s-au tinut departe si tacuti sa-i invetete pe ceilalti lucruri pe care nu erau pregatiti sa sa le intelegeaca sau nu voiau sa le admita tocmai pentru a nu vedea doctrina secreta transformandu-se intr-o credinta religioasa.

     Cand s-a scris au fost puse in termeni de alchimie si de astrologie, astfel ca numai cei care cunosteau cheia puteau intelege corect.

     Principiile adevarului sint in numar de sapte. Acela care le cunoaste si le intelege, poseda cheia magica care va deschide toate portile Templului, chiar inainte de a le atinge.

  • Principiul mentalismului
  • Principiul corespondentei
  • Principiul vibratiei
  • Principiul polaritatii
  • Principiul ritmului
  • Principiul cauzei si efectului
  • Principiul genului 
Distribuie/ShareShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin